Αποκαλυπτικοί για τη δράση των εμπόρων ναρκωτικών, μεταξύ αυτών και για τους δύο Λιμενικούς που συνελήφθησαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, είναι οι διάλογοι που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με το Open, στους διαλόγους, όπου φέρεται να ακούει κανείς και τους δύο Λιμενικούς, αποτυπώνεται η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας «εγκέφαλος» ήταν μία γυναίκα κρατούμενος.
Στους διαλόγους τόσο οι Λιμενικοί όσο και οι έγκλειστοι στις φυλακές υπέθεταν πως έπαιρναν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, χρησιμοποιώντας κωδικούς όπως είναι το «γαλακτομπούρεκο» που σημαίνει κοκαΐνη.
Οι διάλογοι των Λιμενικών με την έγκλειστη
- Λιμενικός: «Πες του, να μπει μπροστά, γιατί εγώ μπορεί να πάω στη Δέσποινα (σ.σ. αποθηκάριος), δείτε όταν θα την ξαναδώ, τέλοπαντων. Δεν έχω βρει ακόμα, θα βρω όμως. Δεν μπορείς να της πάω κανά τέτοιο, να της πάρω κανένα γαλακτομπούρεκο, ένα ή δύο»
- Έγκλειστη: «Ναι, ναι, εντάξει».
- Λιμενικός: «Δεν υπάρχει θέμα ότι θα πάω;»
- Έγκλειστη: «Όχι, παιδάκι μου, πας καλά;»
- Λιμενικός: «Να της πάω, θυμάσαι τα γαλακτομπούρεκα που σου είχα φέρει; Δεν ήταν ωραία;»
- Έγκλειστη: «Ναι, θυμάμαι, ναι».
- Λιμενικός: «Και να πάρει ο Σάκης, μην τα φάει όλα η αποθηκάριος».
Η «θεία», η «Πέπη», ο «Αραφάτ» και ο ρόλος των λιμενικών στο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν μια 71χρονη γυναίκα, κρατούμενη σε φυλακές της χώρας, με τα ψευδώνυμα «θεία» και «χοντρούλα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα των ναρκωτικών ακολουθούσαν κατά γράμμα τις οδηγίες της.
Από την πλευρά τους, οι δύο λιμενικοί είχαν κομβικό ρόλο στην οργάνωση. Ο ένας, με το ψευδώνυμο «Παύλος» ή «ανιψιός», εξασφάλιζε τις κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης που φυλάσσονταν και προορίζονταν για καύση, ενώ ο δεύτερος εκμεταλλευόμενος την υψηλή θέση στην οποία υπηρετούσε, παρείχε κάλυψη στον συνάδελφό του.
Ταμίας της οργάνωσης και υπεύθυνη για όλες τις πληρωμές ήταν μια 63χρονη γυναίκα με το ψευδώνυμο «Πέπη», η οποία είχε αναλάβει το ρόλο του φύλακα της καβάτζας, του σπιτιού δηλαδή που ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά στο Κερατσίνι.
Επίσης, σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών έπαιζε και ένας ακόμη κρατούμενος των φυλακών. Πρόκειται για έναν 71χρονο με το ψευδώνυμο «φαφούτης» ή «Αραφάτ», ο οποίος έδινε και σημαντικές πληροφορίες για τις συναλλαγές.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.