Μενού
fotia
Φωτιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εξαιρετικά δύσκολες είναι οι ώρες στο πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που μετέδωσαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ο άνεμος δεν έχει πέσει, το μέτωπο μεγαλώνει διαρκώς και έχει ως συνέπεια όλες οι βουνοκορφές της περιοχής, η μια μετά την άλλη, να παραδίδονται στις φλόγες.

Αυτή την ώρα (λίγο μετά τις 3 το ξημέρωμα) το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην επαρχιακή οδό Οινόης – Μαγούλας όπου η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη. Το μέτωπο είναι πολλών χιλιομέτρων και είναι ξεκάθαρο πως ακόμα και τα πτητικά μέσα να σηκωθούν το πρωί, δύσκολα θα περιορίσουν το την πύρινη λαίλαπα αν δεν πέσει ο άνεμος.

Το επικίνδυνο κομμάτι της συγκεκριμένης φωτιάς είναι αυτό που κατευθύνεται στο εργοστάσιο της Τιτάν. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες είναι πολλές οι εκρήξεις που ακούγονται και πιθανότατα είναι από μετασχηματιστές της ΔΕΗ και για τον λόγο αυτό, άλλωστε, Οινόη και Βίλια είναι χωρίς ρεύμα.

Πολλές δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν διασκορπιστεί περιμετρικά του εργοστασίου της Τιτάν, την ίδια ώρα που πολλές δυνάμεις βρίσκονται στη Μάνδρα και στη Μαγούλα και περιμένουν να τους πλησιάσει η φωτιά για να τη σταματήσουν εκεί που έχουν θέσει τις γραμμές άμυνας.

Καλύβια

Σε ότι αφορά πύρινο μέτωπο στα Καλύβια, αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Δυστυχώς, ωστόσο, υπάρχουν πολλά σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες. Το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο αλλά πολλές διάσπαρτες μικροεστίες και σε συνδυασμό με το ότι μειώθηκαν οι έντονες ριπές του ανέμου κάνει τους πυροσβέστες πιο αισιόδοξους.

Στη Σαρωνίδα η εικόνα είναι καλύτερη αυτή την ώρα αν και νωρίτερα οι κάτοικοι είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ σύμφωνα με καταγγελίες κάηκαν σπίτια και στον οικισμό του «Ολυμπιακού Χωριού».

Λουτράκι

Αισθητά καλύτερη είναι η εικόνα στο Λουτράκι. Ουσιαστικά αυτό που κάνουν οι πυροσβέστες είναι να κρατάνε καθηλωμένη τη φωτιά περιμένοντας να ξημερώσει ώστε να έρθουν επίγειες ενισχύσεις αλλά και να σηκωθούν τα εναέρια μέσα προκειμένου να σβήσει εντελώς η φωτιά. Στην πραγματικότητα στο Λουτράκι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και ο μόνος φόβος είναι οι πιθανές αναζωπυρώσεις.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.