Μενού
Δημοτικές Εκλογές
Κάλπη με τις ψήφους στις δημοτικές εκλογές | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με τα αποτελέσματα από τις αυτοδιοικητικές και τις δημοτικές εκλογές 2023 να γίνονται σιγά, σιγά γνωστά, αποτυπώνεται μεταξύ άλλων πώς επηρέασε η αποχή την εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρίνεται ως η «νικήτρια» της μάχης Περιφερειαρχών και Δημάρχων, καθώς μέχρι στιγμής φαίνεται πως ξεπερνάει το 50%. Συγκεκριμένα, η συμμετοχή κυμαίνεται κοντά στο 49,34% όταν στις εθνικές εκλογές η συμμετοχή έφθασε το 53,74% τον Ιούνιο.

Η αποχή κάνει πιο έντονη την «παρουσία» της σε μεγάλες περιφέρειες της χώρας, όπως είναι η Αττική, όπου μεγάλο ποσοστό των πολιτών της δεν επέλεξε μεταξύ των Νίκο Χαρδαλιά, Γιάννη Σγουρό και Γιώργο Ιωακειμίδη.

Αποχή: Ξεπέρασε το 50% στην Αττική

Μεταξύ άλλων, στην Αττική το 51% των πολιτών δεν προσήλθε στις κάλπες, ενώ ενδεικτικά είναι τα ποσοστά και στον Δήμο Αθηναίων, όπου η αποχή κυμαίνεται σε ένα ποσοστό της τάξης του 70%.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Αθηναίων από τους 89.764 εγγεγραμμένους ψήφισαν 27.866 και η συμμετοχή αγγίζει το 31,04% με την ενσωμάτωση στο 19,96%
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.