Μενού
michalis
Καρέ από βίντεο που μπορεί να δείχνει τη στιγμή του μαχαιρώματος | ΕΡΤ
  • Α-
  • Α+

Στα εγκληματολογικά της ασφάλειας εξετάζονται καρέ – καρέ τα βίντεο από την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν για να βρεθούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του ανθρώπου που έδωσε τη μοιραία μαχαιριά στον Μιχάλη Κατσούρη. Οι αρχές, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν εντοπίσει τη φιγούρα του δράστη αλλά δεν έχουν καταφέρει να καθαρίσουν την εικόνα και να τον ταυτοποιήσουν. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει το DNA που ελήφθη και από τους 105 κατηγορούμενους.

Σε μια σαφώς πιο θολή αποτύπωση, οι διωκτικές αρχές πιστεύουν ότι είναι η στιγμή της επίθεσης. Ένα δεξί χέρι διακρίνεται σε παράλληλη κίνηση με το αριστερό χέρι του θύματος. Στο σημείο που το ακουμπά, πιστεύουν ότι ίσως του κόβει τη βραχιόνια αρτηρία με μαχαίρι. Αυτό ακριβώς το καρέ αναλύουν διεξοδικά τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας, που ωστόσο διευκρινίζει ότι δεν είναι δυνατό να ταυτοποιήσει το δολοφόνο.

«Ψηλός, εύσωμος, με τατουάζ στο λαιμό και καλυμμένα χαρακτηριστικά»

«Θεωρώ ότι υπάρχει το υλικό, βιντεοληπτικό, γενετικό, τα μέσα ενδεχομένως που χρησιμοποίησαν για την τέλεση του εγκλήματος, αυτόφωρες συλλήψεις, Αλίμονο σε μια τέτοια υπόθεση που έχουμε όλα αυτά να μην βρούμε τους δράστες» τόνισε ο δικηγόρος του αδερφού του Μιχάλη Κατσούρη, Χρήστος Μαυρομάτης.

Σε τρία παράλληλα επίπεδα εξελίσσεται η έρευνα: Η ΕΛ.ΑΣ περιμένει τα αποτελέσματα των δειγμάτων dna, ανοίγει τα κατασχεμένα κινητά των χούλιγκαν και ψάχνει βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια που μπορεί να τράβηξαν οι ίδιοι οι Κροάτες. Άνδρες του τμήματος Αθλητικής βίας χτενίζουν όλους τους σταθμούς από τα σύνορα έως την Αθηνά για βιντεοληπτικό υλικό από τη διαδρομή των νεοναζί χούλιγκαν.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων και συσκότισης της υπόθεσης.

«Έφτασαν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι μαχαιρώθηκε από φίλο της ΑΕΚ ή ότι μαχαιρώθηκε στο περίπτερο. Σε λίγο θα μας πουν ότι αυτοκτόνησε. Για να μη διαιωνίζεται αυτή η προβοκατόρικη τακτική, είναι απόλυτη ανάγκη να επιταχυνθεί η ταυτοποίηση του δράστη ή των δραστών της ανθρωποκτονίας και των συνεργών τους» υπογράμμισε ο δικηγόρος του αδερφού του Μιχάλη Κατσούρη, Σταύρος Γεωργόπουλος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.