Μενού
nea filadelfeia
Νέα Φιλαδέλφεια μετά τα επεισόδια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Η οικογένεια δεν έχει λάβει ακόμα τη δικογραφία» ξεκαθάρισε ο Χρήστος Μαυρομάτης, δικηγόρος της οικογένειας του Μιχάλη Κατσούρη που δολοφονήθηκε στη φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Θέλουμε αλήθειες για να δικαιωθεί ο Μιχάλης» τόνισε μιλώντας σήμερα (14/08) το πρωί στην ΕΡΤ. Ο δικηγόρος της οικογένειας σε ερώτηση για το πώς είναι η οικογένεια του Μιχάλη Κατσούρη απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση μετά τη δολοφονία του.

«Φοβάμαι ότι τώρα που τέλειωσαν και οι απολογίες των κατηγορουμένων, αν δεν έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, ασφαλή αποτελέσματα, αν δεν έρθει υλικό το οποίο θα μας δίνει λαβή να μιλάμε, τουλάχιστον σε επίπεδο προανάκρισης, με κάποιες βεβαιότητες, ότι θα ξεκινήσει μια συζήτηση από σήμερα, η οποία ολίγον τι θα έχει και μια λογική προβοκατόρικη, θα βγαίνει ο καθένας, αναλόγως τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί και θα λέει είναι Κροάτης ο δράστης, ο άλλος θα λέει ότι ο δράστης είναι Έλληνας, ο δράστης είναι ψηλός, ο δράστης είναι κοντός. Ο πρόεδρος της Κροατίας θα λέει τα δικά του. Οι Έλληνες θα λένε τα δικά τους. Και δεν απευθύνομαι στους δημοσιογράφους. Απευθύνομαι γενικώς σε όποιον έχει λόγο σε αυτή την υπόθεση, εξυπηρετώντας μια συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Θα λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Κινδυνεύουμε να μπούμε σε μια συζήτηση όσο το υλικό είναι ημιτελές, όσο το υλικό αυτό δεν προσφέρει απαντήσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι ο δράστης της άγριας δολοφονίας είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το γνωρίζει.

Όσον αφορά στη δήλωση του Κροάτη προέδρου, ο δικηγόρος εκτίμησε ότι ως πολιτικός εξυπηρετεί μια σκοπιμότητα, καθώς απευθύνεται σε ένα ακροατήριο που τον πιέζει. 

«Μου κάνει εντύπωση βέβαια που αντιστοίχως η ελληνική πλευρά απαντά με διαρροές. Βέβαια, απάντησε καταλλήλως η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ευτυχώς κράτησε τη σημαία της Ελλάδος ψηλά. Είναι δεδομένο ότι είναι ανεξάρτητη η δικαιοσύνη στην Ελλάδα και είναι δεδομένο ότι οι κατηγορούμενοι θα έχουν μια δίκαιη δίκη».

Σενάρια για έκτακτες κρίσεις στην αστυνομία

Θα συνεχιστούν όπως φαίνεται οι απομακρύνσεις από την ελληνική αστυνομία μετά την πρωτοφανή αδιαφορία και τα λάθη που οδήγησαν στο φιάσκο αντιμετώπισης των ναζιστών που έφτασαν στην Αθήνα, τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο γήπεδο της ΑΕΚ και άφησαν πίσω τους έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, υπάρχουν σενάρια για έκτακτες κρίσεις στην αστυνομία ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται σύσκεψη για να παρθούν οι νέες αποφάσεις. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση είναι έτοιμη για «εκκαθαρίσεις» στην ΕΛΑΣ μιας και είναι σίγουρη ότι υπάρχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και οι 105 κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά προφυλακιστέοι

Με τις προφυλακίσεις και των 105 κατηγορουμένων, έπεσε η αυλαία των απολογιών για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια τη Δευτέρα 7 Αυγούστου.

Την πόρτα των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών πέρασαν συνολικά από την περασμένη Παρασκευή 102 κατηγορούμενοι Κροάτες δύο Έλληνες και ένας αλβανικής καταγωγής.

Οι κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή, ενώ ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys» ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από την αντίπαλη ομάδας, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.

Στο μεταξύ οι πολυπληθείς ομάδες των προφυλακισμένων κατηγορούμενων θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 3 ατόμων. Επίσης, ομάδα από οκτώ κατηγορούμενους θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα και ομάδα από άλλους έξι θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό.

Στο διαβιβαστικό των αρχών περιλαμβάνεται ωστόσο ακόμη ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.