Μενού
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν σήμερα (16/10) μετά την πολύωρη απολογία τους σε ανακριτή και εισαγγελέα ο 51χρονος τραυματιοφορέας και ένας 48χρονος ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, ο οποίος δωροδοκούσε τον πρώτο, για να μαθαίνει ποιοι είναι ετοιμοθάνατοι στο νοσοκομείο στη Μυτιλήνη.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί την περασμένη Τρίτη (10/10) στο νοσοκομείο της περιοχής από στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Κατηγορούνται, όπως αναφέρεται, για δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Μυτιλήνη: Οι κατηγορίες για 47χρονη - Το χρονικό

Ανάλογες κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και σε βάρος της 47χρονης συζύγου του τραυματιοφορέα, τραυματιοφορέας και αυτή στο νοσοκομείο, η οποία απολογείται αύριο το μεσημέρι αφού διέφυγε τη σύλληψη λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου.

Οι πρώτες πληροφορίες για το περιστατικό στη Μυτιλήνη άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας δύο μέρες μετά τη σύλληψή τους, όπου κατηγορήθηκαν από συγγενείς  πως είχαν στήσει «επιχείρηση» εκμετάλλευσης οικογενειών, που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Οι τραυματιοφορείς, που εργάζονται στο νοσοκομείο, μετέφεραν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση ασθενών προς συγκεκριμένο γραφείο τελετών της Μυτιλήνης. Όταν συνέβαινε το μοιραίο και οι νοσηλευόμενοι έφευγαν από τη ζωή, οι άνθρωποι του γραφείου τελετών έσπευδαν να αναλάβουν τις κηδείες.

Οι τραυματιοφορείς, μάλιστα, κατηγορούνται ότι είχαν αποκτήσει πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία γιατρών από τα οποία ενημερώνονταν σχετικά με την πορεία της υγείας ασθενών και στη συνέχεια ενημέρωναν το γραφείο τελετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.