Την ιστορία της περίφημης βίλας του Παπαδόπουλου, η οποία βρίσκεται σε μια από τις κορυφές της Πάρνηθας παρουσίασε σε βίντεο η ομάδα Up Stories που έκανε αυτοψία στο σημείο με τη χρήση drone.
Μάλιστα, το σημείο παραμένει αποκλεισμένο για αυτοκίνητα και μηχανές, ενώ η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε πεζοπόρους και ποδηλάτες, οι οποίοι πρέπει να διανύσουν μια απόσταση 6,5 χιλιομέτρων από το Φυτώριο της Πάρνηθας έως το οίκημα και άλλα τόσα για την επιστροφή τους, σε μια απαιτητική ανηφορική διαδρομή.
Η βίλα στην Πάρνηθα ήταν εξοχική κατοικία του δικτάτορα ή καταφύγιο για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έδωσε πρόσφατα ο βιογράφος του Γεωργίου Παπαδόπουλου, κ. Μάνος Ν. Χατζηδάκης, με επιστολή του προς τον Τύπο, ανατρέποντας την εντύπωση που υπήρχε μέχρι σήμερα για το συγκεκριμένο οίκημα.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κύριο Χατζηδάκη, το συγκεκριμένο οίκημα δεν κατασκευάστηκε με σκοπό να αποτελέσει μια ακόμα εξοχική κατοικία του δικτάτορα, αλλά για να χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας ακόμα και σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.
Άλλωστε, εκείνη την εποχή μία τέτοια απειλή ήταν ορατή για την ανθρωπότητα λόγω του «Ψυχρού Πολέμου» ανάμεσα στην Αμερική και την τότε Σοβιετική Ένωση.
Στην επιστολή του κ. Χατζηδάκη γίνεται αναφορά σε υπόγειες στοές και μυστικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Βραδυνής» τη δεκαετία του ‘70, παρόμοια εγκατάσταση είχε και ο Αδόλφος Χίτλερ, ενώ η κατασκευή της βίλας στην Πάρνηθα εκτιμήθηκε ότι ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια δραχμές.
Στο βίντεο της ομάδας Up Stories παρουσιάζεται για πρώτη φορά ένα μυστηριώδες δίκτυο υπόγειων κατασκευών που συνδέονται μεταξύ τους και βάσει στοιχείων, δεν δείχνουν να κατασκευάστηκαν για σκοπούς ύδρευσης ή αποχέτευσης.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.