Μενού
mat_bomb_kaisariani
Κινητοποίηση της ΕΛΑΣ στην Καισαριανή | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τις απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων αναμένουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να βρουν την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στα άγνωστα άτομα που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την περίφραξη των εγκαταστάσεων των ΜΑΤ στην Καισαριανή.

Παράλληλα αναμένουν και τη δημοσίευση προκήρυξης για να δουν εάν υπάρχει επανεμφάνιση παλιάς οργάνωσης ή δημιουργία νέας και για ποιο λόγο επέλεξαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Επιπλέον ερευνάται το ενδεχόμενο ο βομβιστής να έχει πάρει την τεχνογνωσία κατασκευής βόμβας από κάποιον παλαιότερο ωστόσο όπως επεσήμαναν αστυνομικοί ο συνδυασμός των εκρηκτικών υλών που εντόπισαν ήταν κάτι νέο.

Ο μηχανισμός που αποτελούνταν από εκρηκτική ύλη C4 και ζελατοδυναμίτιδα ήταν τοποθετημένος σε δυο τάπερ τα οποία βρίσκονταν σε μια μαύρη σακούλα. Άγνωστος χθες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι επικοινώνησε με εφημερίδα και έκανε λόγο για την ύπαρξη της βόμβας δίνοντας χρονικό περιθώριο 45 λεπτών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Στις 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.»

Άμεσα η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ δόθηκε εντολή να μην προσεγγίζουν στο σημείο και φοιτητές που βρίσκονταν τη στιγμή εκείνη στη γειτονική Πολυτεχνειούπολη. Πυροτεχνουργοί της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη με τα υπολείμματα του μηχανισμού να μεταφέρονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την ανεύρεση τυχόν αποτυπωμάτων ή δείγματος γενετικού υλικού. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός σύμφωνα με το OPEN, ακριβώς πίσω από τον τοίχο όπου ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε, υπάρχουν οι δεξαμενές πετρελαίου και βενζίνης και ένα από τα ερωτήματα στα οποία αναζητούν απάντηση τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής είναι αν οι βομβιστές γνώριζαν αυτή την κρίσιμη λεπτομέρεια οπότε δεν ήταν τυχαία η επιλογή να αφήσουν εκεί τη σακούλα με τον μηχανισμό.

Επίσης, στο σημείο όπου τοποθετήθηκε η βόμβα δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας ενώ υπάρχουν αρκετοί δρόμοι διαφυγής κάτι που δείχνει πως είχε υπάρξει σχέδιο για προσέγγιση και απομάκρυνση των βομβιστών. Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει οι βομβιστές να βγήκαν από το χώρο της Πολυτεχνειούπολης ωστόσο είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζεται.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.