Μενού
likavitos
Λυκαβηττός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Λυκαβηττός σήμερα Παρασκευή (14/07) έμοιαζε με «ηφαίστειο» καθώς οι θερμοκρασίες που έφερε ο καύσωνας «Κλέων» ήταν εξωπραγματικές.

Σύμφωνα με το MEGA, θερμική κάμερα drone της δημοτικής αστυνομίας κατέγραψε θερμοκρασία 115 βαθμών σε ταράτσα πολυκατοικίας στην περιοχή του Λυκαβηττού, περίπου στις 13.00 το μεσημέρι. 

Το οδόστρωμα στο Λυκαβηττό «έπιασε» θερμοκρασία 55 βαθμών Κελσίου.

Αυτό συμβαίνει, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, καθώς τέτοιες θερμοκρασίες ή ακόμα και μεγαλύτερες μπορεί να καταγραφούν λόγω της πίσσας που υπάρχει και επειδή βρίσκονται συνέχεια εκτεθειμένες στον ήλιο και χωρίς συστήματα σκίασης.

Η θερμική κάμερα κατέγραψε επίσης θερμοκρασίες 48 βαθμών Κελσίου στη Βασιλίσσης Σοφίας όπως και στις λεωφόρους Αλεξάνδρας και στην οδό Σκουφά.

Νέα θερμή εισβολή προσεχώς

Όπως αναφέρει το κανάλι, μέχρι και τα τέλη του Ιουλίου φαίνεται ότι θα έχουμε θερμοκρασίες πιο ανεβασμένες από τη μέση τιμή της εποχής.

Μετά την μικρή υποχώρηση της Κυριακής (16/07) λόγω του μελτεμιού, που σημαίνει ότι από τους 43 βαθμούς θα πάμε στους...41, φαίνεται ότι από την ερχόμενη Τετάρτη (19/07) και στη συνέχεια ίσως έρθει ένα νέο κύμα καύσωνα «εφάμιλλο ή ισχυρότερο» από αυτό που βιώνουμε αυτές τις ημέρες.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες της Παρασκευής

Σύμφωνα με το meteo, στην πόλη της Θήβας καταγράφηκε η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας, φτάνοντας τους 44,2 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, 87 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, εκ των οποίων οι 14 κατέγραψαν μέγιστες άνω των 42 βαθμών.

Την Θήβα ακολούθησε η γειτονική Λιβαδειά με 43 βαθμούς Κελσίου ενώ στη σχετική λίστα έπονται το Λευκοχώρι Φθιώτιδας με 42,9 βαθμούς, η Σπάρτη με 42,7, η Στυλίδα Φθιώτιδας με 42,5, ο Μυστράς Λακωνίας, η Λάρισα και η Καλαμπάκα με 42,4 βαθμούς.

Στην Αττική η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 41 βαθμούς.

thermokrasia
Μέγιστες θερμοκρασίες | Meteo.gr
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.