Μενού
Η Μαρία Καρυστιανού
Στη Βουλή η Μαρία Καρυστιανού | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρθηκε χθες (28/5) η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της στο Αλ Τσαντίρι Νιουζ του Λάκη Λαζόπουλου.

«Βλέπαμε αλλά δεν καταλαβαίναμε τι μας γινόταν. Σαφώς και ήταν σε πανικό, καθώς όταν ξεκίνησαν στις πρώτες έξι, επτά ώρες οι μπουλντόζες να μεταφέρουν χώμα, εμείς ήμασταν αλλού, δεν καταλαβαίναμε» είπε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Καρυστιανού.

Στη συνέχεια, διερωτήθηκε εάν «οι δικαστές δεν καταλάβαιναν; Οι εισαγγελείς, που έβλεπαν, δεν καταλάβαιναν; Κανείς δεν κατάλαβε τι γινόταν;» ενώ διευκρίνισε πως από την πρώτη στιγμή υπήρξε συγκάλυψη σε ό,τι αφορά το δυστύχημα τω Τεμπών.

«Έτσι λειτουργεί όταν πρέπει να κάνει συγκάλυψη, όλοι είχαν εντολές, και οι δημοσιογράφοι ήξεραν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Καρυστιανού, που «έχασε» την κόρη της στη σύγκρουση των δύο τρένων.

Επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών, απευθύνεται με επιστολή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεκαπέντε μήνες μετά την τραγωδία.

Στο κείμενο της επιστολής, που δημοσιεύει το documentonews.gr, η κα. Καρυστιανού κάνει αναφορά στο «μπάζωμα» της περιοχής λέγοντας πως «η αυθαίρετη παρέμβαση στον τόπο πέριξ του δυστυχήματος, που αυτονόητα είναι και τόπος εγκλήματος, επιβεβαιώνεται και από την με αρ. 43/2024 Διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, με την οποία κρίθηκε η Προσφυγή κατά της Διάταξης περί θέσης στο αρχείο της μήνυσης που στρεφόταν, μεταξύ άλλων, και σε βάρος του κ. Τριαντόπουλου» ενώ δηλώνει πως σε περίπτωση που δεν βοηθήσει το έργο της Δικαιοσύνης «θα επιβεβαιώσετε για άλλη μία φορά πόσο υποτιμάτε τον ελληνικό λαό και μία μάνα».

Η κ. Καρυστιανού σχολιάζει και την θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας στην υπόθεση των Τεμπών και απευθύνει στον πρωθυπουργό δύο ερωτήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.