Μενού
Loytsa-pyrobolismoi
Πυροβολισμοί στη Λούτσα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νεότερα στοιχεία, που ενδεχομένως θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της μαφιόζικης εκτέλεσης στη Λούτσα με τους έξι νεκρούς, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές Αρχές οι οποίες έχουν προσάγει από χθες έναν Τούρκο υπήκοο στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η ΕΛΑΣ προσπαθεί να εξακριβώσει τα κίνητρα, που οδήγησαν στο «μακελειό» της Αρτέμιδας, με τις τελευταίες πληροφορίες του ΣΚΑΪ να κάνουν λόγο πως ενδεχομένως να σχετίζεται με πρότερες δολοφονίες, οι οποίες είχαν λάβει σε Γαλλία και Μαυροβούνιο αντίστοιχα. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν έρθει στην Ελλάδα λίγο μετά το Δεκαπενταύγουστο, ενώ μυστήριο αποτελεί η περίπτωση του ενός εκ των έξι, ο οποίος είχε συλληφθεί από τις Αρχές, στο Διδυμότειχο, για παράτυπη είσοδο στη χώρα με πλαστά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος αυτός ο οποίος βρέθηκε, επίσης, δολοφονημένος έξω από το αυτοκίνητο φέρεται μαζί με τους υπόλοιπους «Ντάλτονς» να εμπλέκονται σε δύο δολοφονικές πράξεις στο Γκρενόμπλ της Γαλλίας και στο Μαυροβούνιο, σκοτώνοντας μέλη αντίπαλης συμμορίας. Μάλιστα, σε σελίδες του Instagram στην Τουρκία έχουν κυκλοφορήσει ήδη οι φωτογραφίες των έξι με ένα κόκκινο «χ» στο πρόσωπό τους και με τη λεζάντα «πήραμε την πρώτη εκδίκηση».

Άξιο αναφοράς είναι ότι οι έξι, όπως αναφέρεται, φέρεται να είχαν νοικιάσει ακόμη ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο με βραχυχρόνιο μίσθωμα και επρόκειτο εκείνη την περίοδο να φύγουν από τη χώρα μέσω «Ελευθέριου Βενιζέλου».

Αυτοί είναι οι έξι που δολοφονήθηκαν

Σε μία σημαντική αποκάλυψη για το προφίλ των έξι ανδρών, που εκτελέστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (11/09) στην περιοχή της Λούτσας, στην Αρτέμιδα, προχώρησαν με τα σημερινά τους δημοσιεύματα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας, όπως το CNN Turk, η Milliyet και Hurriyet, αποκάλυψαν τα ονόματα των ανθρώπων, που έπεσαν νεκροί πριν από δύο ημέρες. Πρόκειται για ανθρώπους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, για καταζητούμενους στη γειτονική χώρα για σειρά ένοπλων επιθέσεων, προερχόμενες από εντολές αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης.

loytsa-exi toyrkoi
Οι έξι νεκροί στη Λούτσα | Milliyet

Τα ονόματά τους

Μεταξύ των νεκρών είναι ο Ντορούκ Ερσού Μπουγιούκτουντς και άλλα άτομα μεταξύ των δολοφονηθέντων ήταν στενοί συνεργάτες του αρχηγού της συμμορίας Μπαρίς Μπογιούν. Ο Ντορούκ Ερσού Μπουγιούκτουντς φέρεται να διέφυγε, πριν από μερικούς μήνες, από καταδίωξη της αστυνομίας μαζί με τον Ογουζχάν Χ. και κατέφυγε στο δάσος στην περιοχή Τσεκμέκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, όπου χάθηκαν τα ίχνη του.

Ο Ογουζχάν Χ. συνελήφθη από το Τμήμα κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης σε συνοριακή διάβαση, καθώς προσπαθούσε να περάσει παράνομα στη Γεωργία με φορτηγό, ενώ ο Ντορούκ Μπ. φέρεται να διέφυγε οδικώς προς την Ελλάδα. Νεκροί είναι επίσης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι Αμπντουραχμάν ΤεκρούΟζκάν Καάν ΤοζλούΜπαρίς ΤσαγάνΟμέρ Κανζά και Μπουράκ Ταχμάζ.

Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, μάλιστα, κάνουν λόγο πως σε περσινή επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν 131 μέλη της συμμορίας για παρόμοιες επιθέσεις και περιστατικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.