Μενού
loutsa
Αστυνομία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μέσα σε 45 δευτερόλεπτα έγινε το μακελειό με έξι νεκρούς στη Λούτσα. Πέντε νεαροί εκτελέστηκαν με τουλάχιστον 60 κάλυκες μέσα σε αυτοκίνητο ενώ ο έκτος ήταν εκτός. 

Το μαφιόζικο χτύπημα έγινε σε αραιοκατοικημένη περιοχή και φαίνεται πως πρόκειται για αντίποινα σε δύο χτυπήματα που έγιναν πριν λίγους μήνες σε Γαλλία και Τουρκία, σύμφωνα με το MEGA.

Οι έξι νεκροί φέρονται να είναι μέλη συμμορίας του αρχιμαφιόζου με καταγωγή από την Τουρκία, Μπαρίς Μπογιούν που είναι αρχηγός της εγκληματικής ομάδας γνωστή ως «Ντάλτον».

Ο Μπαρίς Μπογιούν φέρεται να κρύβεται κάπου στην Ιταλία ενώ κάποιες αναφορές κάνουν λόγω ότι έχει συλληφθεί στη γειτονική χώρα.

Εκτελέσεις και εμπόριο ναρκωτικών

Η ομάδα «Ντάλτον» έχει αναπτύξει δράση στα Βαλκάνια, στη Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης. Δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε εμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών, στο λαθρεμπόριο όπλων αλλά και στην εκτέλεση πληρωμένων συμβολαίων θανάτου.

Μάλιστα, ο Μπαρίς Μογιούν καταζητείται ως ο κύριος υπεύθυνος για πολλές δολοφονίες που έχουν διαπραχθεί στην Τουρκία και την Ευρώπη.

Φαίνεται ότι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στην Λούτσα είχαν εσωτερική πληροφόρηση από μέλος της αντίπαλης συμμορίας και εντόπισαν τα 6 θύματα που είχαν έρθει στην Ελλάδα, πιθανότατα χωρίς όπλα, για να μείνουν «εκτός ραντάρ» για ένα χρονικό διάστημα.

Τέλος, σημαντικό είναι ότι οι αστυνομικοί έχουν στην διάθεσή τους αναρτήσεις στο Facebook των μελών της αντίπαλης συμμορίας, όπου απεικονίζονται οι 6 νεκροί με κόκκινο «X» τα πρόσωπά τους.

«Από τη συμμορία του Μπαρίς Μπογιούν οι έξι νεκροί στη Λούτσα»

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν ήταν μέλη ενός εγκληματικού δικτύου που είναι γνωστό στην τουρκική αστυνομία και είχε μπει στο στόχαστρο αστυνομικών ερευνών στο παρελθόν. Μάλιστα, το τουρκικό έντυπο κάνει λόγο για «μαφιόζικη αναμέτρηση».

Ένα από τα θύματα, ο Doruk B., αλλά και άλλοι μεταξύ των δολοφονηθέντων, ήταν στενοί συνεργάτες του Μπαρίς Μπογιούν. Ο Doruk B. διέφυγε μάλιστα από την καταδίωξη της αστυνομίας μαζί με τον Oğuzhan H. πριν μερικούς μήνες και κατέφυγε στο δάσος στην περιοχή Çekmeköy της Κωνσταντινούπολης από όπου χάθηκαν τα ίχνη του.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Milliyet, ο Oğuzhan H. συνελήφθη από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης στα σύνορα, καθώς κατευθυνόταν παράνομα προς τη Γεωργία με φορτηγό, ενώ ο Doruk B. φέρεται να διέφυγε οδικώς προς την Ελλάδα.

Ταυτοποιήθηκε ο ένας νεκρός 

Ο ένας από τους έξι νεκρούς είναι 25 ετών τουρκικής καταγωγής και είχε συλληφθεί πριν έξι μήνες στο Διδυμότειχο επειδή είχε μπει στη χώρα χωρίς έγγραφα.

Σύμφωνα με τον ALPHA, οι αστυνομικοί πιστεύουν πως τα θύματα δεν είχαν ραντεβού με τους δράστες αφού η μηχανή του ΙΧ όταν τους γάζωσαν ήταν αναμμένη. 

Επίσης εκτιμούν πως ετοιμάζονταν να φύγουν από την Ελλάδα αφού στο πορτμπαγκάζ ήταν οι βαλίτσες και των έξι ανδρών. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται δεδομένο πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.