Μενού
Loytsa-pyrobolismoi
Πυροβολισμοί στη Λούτσα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με την εξιχνίαση της μαφιόζικης εκτέλεσης στη Λούτσα, όπου δολοφονήθηκαν την περασμένη Δευτέρα (11/09) έξι άνδρες, τουρκικής καταγωγής, φαίνεται πως ασχολείται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο 32χρονος άνδρας, που συνελήφθη το μεσημέρι της επόμενης ημέρας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», παραμένει κρατούμενος με τις Αρχές να προσπαθούν να εξακριβώσουν τον πραγματικό του ρόλο στην υπόθεση. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο τουρκικής καταγωγής άνδρας, ο οποίος ταξίδευε στις 21:00 το βράδυ προς τη Μυτιλήνη, φέρεται να έσβησε όλα τα στοιχεία από το κινητό του.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, το κινητό του είναι «καθαρό», καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν έχουν βρει ούτε επαφές. Παράλληλα, δεν έχει μιλήσει καθόλου για την εμπλοκή του ή μη στην υπόθεση. 

Το μήνυμα παγίδα στους «έξι» - «Δεν έχουν όπλα, ελάτε»

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολούνται εκτενώς με την εκτέλεση στην Αρτέμιδα, με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου να είναι, σχεδόν, καθημερινά παρέχοντας νέες πληροφορίες.

Όπως αναφέρει η ahaber.com, στους έξι «ντάλτον», δέκα λεπτά πριν φύγουν από το κρησφύγετο, φέρεται να έφτασε μήνυμα, στο οποίο αναφερόταν πως «ξέρουν πού βρσκεστε. Τρέξτε γρήγορα, δεν έχουν όπλα, ελάτε», γεγονός που τους οδήγησε στην παγίδα της εκτέλεσης.

Ποιος είναι ο 32χρονος συλληφθείς

Νεότερα στοιχεία για το προφίλ του 32χρονου άνδρα από την Τουρκία, που συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εξετάζεται η εμπλοκή του στη μαφιόζικη εκτέλεση των έξι συμπατριωτών του στη Λούτσα, παρουσιάζουν με δημοσίευμά τουw τα τουρκικά ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, με δημοσίευμα της η Yeni Safak, κάνει λόγο πως το όνομα του άνδρα, ο οποίος συνελήφθη στην προσπάθειά του να πάει στη Μυτιλήνη, είναι Σουλεϊμάν Νταλγκίς (Süleyman Dalgıç) και πρόκειται για αστυνομικό που είχε αποταχθεί, ενώ το όνομά του έχει εμπλακεί σε υποθέσεις διακίνησης μεταναστών.

toyrkoi-loutsa-yeni-safak
Ο 32χρονος που συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος | Yeni Safak

Είχε επισκεφθεί τους εκτελεσθέντες

Στο σχετικό της δημοσίευμα, η Yeni Safak γράφει ότι ο Νταλγκίς ήταν το ένα από τα δύο πρόσωπα που επισκέφθηκαν το διάστημα από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου το σπίτι στο οποίο έμεναν οι 6 Τούρκοι στη Λούτσα.

Κατά το δημοσίευμα ο 32χρονος Τούρκος μια ημέρα πριν τη δολοφονία είχε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο της περιοχής της Λούτσας, κοντά στο σημείο που έγινε το φονικό.

Αυτό που εξετάζεται είναι αν ο Νταλγκίς είχε βοηθήσει στην είσοδο στην Ελλάδα ορισμένους από τους έξι Τούρκους καθώς και αν τους είχε μεταφέρει στην Ιταλία για να συναντήσουν τον Μπαρίς Μπογιούν, τον τούρκο μαφιόζο για τον οποίο φέρονται να δούλευαν οι έξι εκτελεσθέντες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.