Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύσκολες ώρες στο Πανόραμα Λουτρακίου, αφού λίγο πριν τις 4 το ξημέρωμα της Τετάρτης, η κατάσταση έγινε ξανά ιδιαιτέρως επικίνδυνη εξαιτίας μιας μεγάλης αναζωπύρωσης. Σύμφωνα με τη ρεπόρτερ της ΕΡΤ η φωτιά κατέβηκε μέχρι το δρόμο και από το σημείο ακούγονται διαρκώς εκρήξεις (πιθανότατα από μετασχηματιστές της ΔΕΗ που καίγονται). Είναι άγνωστο αν από τη συγκεκριμένη αναζωπύρωση έχουν καεί σπίτια στην αρχή του οικισμού καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι εκεί.

Οι κάτοικοι έχουν φύγει όλοι από τον οικισμό και πλέον πυροσβέστες και αστυνομικοί προσπαθούν να συντονιστούν ώστε να ελεγχθεί ξανά η κατάσταση και να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Νέα Ζωή, Μάνδρας

Οι διάσπαρτες μικροεστίες που καίνε ακόμα είναι αυτές που ανησυχούν τους πυροσβέστες καθώς με το πρώτο φως της ημέρας που αναμένεται να αυξηθεί η ένταση των ανέμων υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για αναζωπυρώσεις.

Η εικόνα σε σχέση με τις προηγούμενες ώρες είναι καλύτερη, ωστόσο, από την πυροσβεστική τονίζουν πως ακόμα θέλει προσοχή. Υπάρχουν αρκετές ζημιές σε σπίτια, ενώ μεγάλη είναι και η οικολογική καταστροφή.

Άνω Βλυχάδα

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο βουνό Καντύλι όπου υπάρχουν και συνεχίζουν να καίνε πολλά μικρότερα ή μεγαλύτερα μέτωπα τα οποία είναι διάσπαρτα και προκαλούν νέες αναζωπυρώσεις διαρκώς.

Η φωτιά βρίσκεται περιμετρικά του χωριού και βασικό μέλημα των πυροσβεστών και των εθελοντών που επιχειρούν στην περιοχή είναι να μην κατευθυνθεί η φωτιά προς τη Νέα Πέραμο.

Μάνδρα

Τέλος, στη Μάνδρα και στο χωριό Πουρνάρι πολλές είναι οι μικρές διάσπαρτες εστίες. Σύμμαχος των πυροσβεστών και των εθελοντών είναι ο άνεμος που έχει κοπάσει τις τελευταίες ώρες αλλά όσοι επιχειρούν στην περιοχή θέλουν να τελειώσουν με αυτές μέσα στη διάρκεια της νύχτας και να προλάβουν την αναμενόμενη (σύμφωνα με τους μετεωρολόγους) αύξηση της ένταση των ανέμων που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες αναζωπυρώσεις.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.