Μενού
gaidouria
«Γαϊδουροδρομίες» στην Κώμη Λέσβου | Glomex/Open
  • Α-
  • Α+

Ένα ακόμα περιστατικό κακοποίησης ζώων έρχεται αυτή τη φορά από την Κώμη Λέσβου.

Βίντεο που παρουσίασε το Open, δείχνει μικρά παιδιά στην κοινότητα αυτή να χτυπούν δυνατά γαϊδουράκια για να πάνε πιο γρήγορα για το «έθιμο των γαϊδουροδρομιών». Μάλιστα όπως ακούγεται στα πλάνα, την ώρα που τα παιδιά μαστιγώνουν τα ζώα, υπάρχουν παροτρύνσεις και επευφημίες από τους γονείς τους και άλλους ενήλικες που βρίσκονται στο σημείο.

Το περιστατικό κατήγγειλε και ο φιλοζωϊκός σύλλογος «Κιβωτός» ενώ για το συμβάν γίνονται έρευνες από τις αρχές που έχουν στα χέρια τους το βίντεο.

Στο Open μίλησε ο ο γ.γ. του Δήμου Μυτιλήνης κ. Ηρακλής Κουντουρέλης, ο οποίος χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός λέγοντας πως δεν εκφράζει τις τοπικές κοινωνίες.

«Η Κώμη είναι ένα πολύ μικρό χωριό στους πρόποδες του βουνού Ταύρου όπου εκεί γίνεται περιφορά της εικόνας από ανθρώπους που ιππεύουν άλογα με εποπτεία κτηνιάτρου που υποβάλλει έκθεση ότι κανένα ζώο δεν κακοποιείται. Γαϊδουροδρομίες ήταν άγνωστες σε μας, ο δήμος δεν έχει καμία δουλειά με αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Δεν είναι έθιμο αυτό. Το έμαθα από αυτό το βίντεο. Να παρέμβει η αστυνομία, ο νόμος είναι σαφέστατος. Να αποβάλλουμε αυτά τα φαινόμενα, η σχολική κοινότητα να δείξει ενδιαφέρον στα παιδιά της Κώμης να συνετιστούν και να καταλάβουν ότι τα ζώα δεν πρέπει να κακοποιούνται. Είναι τα τελευταία γαϊδουράκια της περιοχής και πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προστασίας γιατί πάνε να εξαφανιστούν».  

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.