Μενού
tzet ski
Τζετ Σκι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Χειροπέδες στον 32χρονο χειριστή του jet ski, με τον οποίο σημειώθηκε το ατύχημα στην Ιεράπετρα Κρήτης με το μικρό παιδί από τη Γερμανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, πέρασαν οι αρμόδιες Αρχές. Υπενθυμίζεται πως η πρόσκρουση σημειώθηκε σε μια παράγκα στην παραλία Μακρύς Γιαλός.

Ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί τη σύλληψη του 32χρονου, εξέδωσε και το Λιμενικό Σώμα, που αναφέρει ότι ο 32χρονος παραβίασε το άρθρο 291 παρ.3 του Ποινικού Κώδικα για παρεμβάσεις στην ασφάλεια της συγκοινωνίας και 314 παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Αναφορικά με τον τραυματισμό άνδρα και ανήλικου ατόμου στην Ιεράπετρα την 12-07-2023, γνωρίζεται ότι συνελήφθη ο 32χρονος ημεδαπός χειριστής του θαλάσσιου μοτοποδηλάτου (jet ski), για παράβαση του άρθρου 291 παρ.3 του Π.Κ. (παρεμβάσεις στην ασφάλεια της συγκοινωνίας) και 314 παρ. 2 του Π.Κ.(σωματική βλάβη από αμέλεια)».

Σε σοβαρή κατάσταση το παιδί

Ο 10χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται, καθώς η κατάστασή του μετά τον τραυματισμό στο κεφάλι κρίνεται ακόμα αρκετά σοβαρή. Στο σημείο της σύγκρουσης βρέθηκαν γιατρο,ί που βρισκόταν ως επισκέπτες και εθελοντές της ΕΔΕΑΚ για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο χρειάστηκε 40 λεπτά για να φτάσει στο σημείο.

Ο τραυματισμός του μικρού παιδιού κρίθηκε αρκετά σοβαρός και μεταφέρθηκε άμεσα στο ΠΑΓΝΗ.

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες για το ατύχημα

Την ίδια ώρα, αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες όλων όσοι ήταν μπροστά κατά τη διάρκεια του ατυχήματος. Μία από αυτές είναι του κ. Ηρακλή Κορέα, που βρίσκεται στην Κρήτη για διακοπές, ο οποίος αγνάντευε την παραλία από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο όταν είδε το ατύχημα με το jet ski. 

«Παρατηρήσαμε ένα jet ski που ερχόταν στον δίαυλο χωρίς να μειώσει ταχύτητα. Μας έκανε εντύπωση και περιμέναμε να δούμε κάποια μανούβρα για να σταματήσει. Χάθηκε από το οπτικό μου πεδίο και ακούστηκε ένας δυνατός ήχος. Έτρεξα αμέσως στο σημείο» είπε ο κ. Κορέας στον ALPHA. 

«Λουόμενοι είδαν ότι το παιδί καθόταν μπροστά, αλλά το ποιος οδηγούσε δεν μπορούν να το πουν με βεβαιότητα. Όταν βρέθηκα στο σημείο το παιδί ήταν σε ύπτια θέση πάνω από το jet ski και ο ενήλικας σε ύπτια θέση, δεξιά από το jet ski. Ήταν αναίσθητοι και αιμόφυρτοι. Ενημερώσαμε το 166 και ήρθε εντός 30 λεπτών. Κάναμε διακομιδή με τον ασφαλέστερο τρόπο», περιέγραψε. 

«Συνέβη κάτι άσχημο, το παιδάκι είναι σε άσχημη κατάσταση. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά» τόνισε ο κ. Κορέας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.