Μενού
xeria pateras kori
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Κινηματογραφική ταινία θυμίζει η ιστορία της 43χρονης Μόνα Λίζα από τη Σουηδία, που συνάντησε τον βιολογικό της πατέρα στην Κρήτη για πρώτη φορά.

Η ιστορία, που παρουσίασε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, άρχισε το καλοκαίρι του 1980, όταν η μητέρα της Μόνα Λίζα, πήγε για δύο εβδομάδες διακοπές στην Κρήτη. Εκεί γνώρισε έναν νεαρό με το όνομα «Αλέξης». Οι δυο τους ερωτεύτηκαν και όταν η γυναίκα επέστρεψε στη Σουηδία έμαθε ότι ήταν έγκυος και αποφάσισε να κρατήσει το μωρό.

Σύμφωνα με την εκπομπή, αν και προσπάθησε να βρει τον πατέρα του μωρού για να του ανακοινώσει την εγκυμοσύνη, δεν τα κατάφερε. Όσο κι αν έψαξε κανείς δε γνώριζε τον «Αλέξη».

Μάταιη προσπάθεια

Τα επόμενα χρόνια επισκέφθηκε ξανά τα Χανιά, αλλά και πάλι η αναζήτηση ήταν μάταιη. Όπως αποδείχθηκε το όνομα «Αλέξης» δεν ήταν τελικά το πραγματικό όνομα του πατέρα της Μόνα Λίζα.

«Με τη μητέρα της Μόνα Λίζα γνωριστήκαμε πριν 43 χρόνια. Είχε έρθει για διακοπές εδώ στα Χανιά και γνωριστήκαμε. Μετά από δύο εβδομάδες έφυγε στη Σουηδία. Εγώ έφυγα για την Ολλανδία όπου έμεινα 7 χρόνια. Όταν είχαμε γνωριστεί και ερωτευτεί με ήξερε με άλλο όνομα, ενώ το όνομα μου είναι Γιώργος», είπε ο πατέρας στην εκπομπή.

Πριν από δύο χρόνια μια ανάρτηση της Μόνα Λίζα για την αναζήτηση του πατέρα της, συγκίνησε. Ο Στέλιος από τα Χανιά προσφέρθηκε να τη βοηθήσει. Ανέβασε φωτογραφίες στο Facebook και μέσα σε λίγες ώρες το πραγματικό όνομα του «Αλέξη» αποκαλύφθηκε.

«Με βοήθησαν πολύ»

«Δεν μπορώ να περιγράψω την αγάπη μου για τους ανθρώπους στα Χανιά που με βοήθησαν τόσο πολύ. Ο κόσμος σταματούσε τον πατέρα μου στον δρόμο και του έλεγε πως η κόρη του από τη Σουηδία ψάχνει να τον βρει» είπε η Μόνα Λίζα.

Συγκλονιστικές ήταν οι σκηνές κατά την πρώτη τους συνάντηση στα Χανιά. «Τη στιγμή που βρεθήκαμε αναγνωρίσαμε αμέσως ο ένας τον άλλον. Το πρώτο πράγμα που μου έμαθε ο πατέρας μου στα ελληνικά είναι το "σ' αγαπώ πολύ, μπαμπά". Μοιάζουμε τόσο πολύ, τόσο εμφανισιακά όσο και στον χαρακτήρα» είπε η Μόνα Λίζα. «Νιώθω πολύ ευτυχισμένος, ο Θεός να φυλάει εκείνη και τα παιδιά της και όλη την οικογένεια. Απέκτησα μια κόρη που με αγαπάει και την αγαπάω πολύ», είπε ο πατέρας συγκινημένος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.