Μενού
skoypidia sta legraina
Σκουπίδια στα Λεγραινά | Facebook
  • Α-
  • Α+

Μία καταγγελία για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στα Λεγραινά, τα οποία ανήκουν στον δήμο Λαυρεωτικής, έφερε στο φως της δημοσιότητας η επιτροπή διάσωσης «Παράκτιος Υγρότοπος Λεγραινών». 

Πιο συγκεκριμένα, αφορά τους κάδους σκουπιδιών, που βρίσκονται στο τμήμα του Παράκτιου υγρότοπου Λεγραινών μπροστά από το πρώην ξενοδοχείο Αμφιτρίτη, οι οποίοι έχουν αφεθεί κυριολεκτικά... στη μοίρα τους.

Ειδικότερα, σημειώνει πως ο «δήμος Λαυρεωτικής έβαλε τους κάδους των απορριμμάτων σε ακατάλληλες θέσεις, γεγονός που αναγκάζει βαρύ τροχοφόρο να μπει στον υγρότοπο».

Μάλιστα, όταν η παραλία γεμίζει από κόσμο τα Σαββατοκύριακα, ξεχειλώνουν, όπως καταγγέλλεται, οι κάδοι, με αποτέλεσμα αρκετά από τα σκουπίδια να καταλήγουν στην άμμο της παραλίας.

Η καταγγελία

«Τρίτη 18 Ιουλίου. Προχθές το πρωί στο τμήμα του Παράκτιου υγρότοπου Λεγραινών μπροστά από το πρώην ξενοδοχείο Αμφιτρίτη εκτυλίχθηκε η εξής σκηνή: Μητέρα παιδιού περίπου 2,5 ετών είχε αφήσει στην εποπτεία της γιαγιάς και στην σκιά τον πιτσιρίκο και φορώντας γάντια μάζευε τα παντός είδους σκουπίδια από την αμμουδιά. Μέχρι εδώ όλα καλά και θαύμαζα την ευαισθησία των νέων ανθρώπων με το περιβάλλον».  

«Ξάφνου άρχισε να φωνάζει: Ε ΟΧΙ !!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Είχε βρε μεταξύ άλλων και μία χρησιμοποιημένη σύριγγα με ακάλυπτη τη βελόνα. Μπροστά μου πήρε τηλέφωνο στον Δήμο Λαυρεωτικής προσπαθώντας να μάθει γιατί δεν έχει γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δύο κάδους που (κακώς) έχουν τοποθετηθεί μέσα στο υγρότοπο και στα 30 μέτρα από το νερό στο νοτιοανατολικό άκρο της μάνδρας του πρώην ξενοδοχείου».

«Μετά την κοσμοσυρροή του κάθε Σαββατοκύριακου οι δύο κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια παντός είδους, που με τη βοήθεια του ανέμου, διασπείρονται σε όλη την αμμουδιά.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής αφού, ως όφειλε, δεν απαγόρευσε την είσοδο των οχημάτων στον υγρότοπο τοποθέτησε τις πινακίδες του υγροτόπου εσκεμμένα σε λάθος  θέσεις ώστε τμήμα του να καταστρέφεται συστηματικά από την διέλευση και στάθμευση των ανυποψίαστων λουόμενων, έβαλε τους κάδους των απορριμμάτων σε ακατάλληλες θέσεις, υποχρεώνοντας βαρύ τροχοφόρο να μπαίνει μέσα στο υγρότοπο (σε δύο σημεία), δεν κάνει και την αποκομιδή των σκουπιδιών στον χρόνο που πρέπει!!!!! Σαν να κάνει διαγωνισμό ποια πράξη του θα υποβαθμίσει περισσότερα τον προστατευόμενο υγρότοπο.

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου παίξαμε πάλι κυνηγητό με τα σκουπίδια και τον αέρα στο σημείο. Ο Δήμος άφαντος! Να Διευκρινιστεί ότι οι υπόλοιποι κάδοι των Λεγραινών έχουν αδειάσει από τη Δευτέρα το πρωί. Αν κάποιος, που έχει πρόσβαση στην αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Λαυρεωτικής, διαβάζει θερμή παράκληση να προσπαθήσει να γίνει κάτι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.