Μενού
peripoliko
  • Α-
  • Α+

Ελεύθερος αφέθηκε ο 16χρονος που σκότωσε τον 71χρονο πατέρα του στα Καλύβια Αττικής. Ο μόνος όρος που του επιβλήθηκε είναι εποπτεία από επιμελητή ανηλίκων.

Ο έφηβος περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο ενώπιον του ανακριτή τα όσα ζούσε στο σπίτι της οικογένειας στα Καλύβια. «Τόσα χρόνια μόνο ξύλο έβλεπα. Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό», υποστήριξε στην απολογία του σύμφωνα με την ΕΡΤ. Τα λεγόμενα του περί κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον πατέρα του, επιβεβαίωσαν η μητέρα και ο αδελφός του δράστη.

«Αισθάνομαι ανακούφιση»

«Ήταν κακό αυτό που έκανα, όμως αισθάνομαι ανακούφιση. Δεν φοβάμαι πλέον εγώ κι η οικογένειά μου» φέρονται να ήταν τα λόγια του 16χρονου στην ανακρίτρια ανηλίκων, η οποία με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα κατέληξαν σε απόφαση «σταθμό» για τα ελληνικά δικαστικά δεδομένα.

«Είναι σπανιότατο για τα δικαστικά χρονικά της χώρας, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως να αφήνεται ελεύθερος μετά την ανάκριση. Το γεγονός ότι από κοινού ανακριτής και εισαγγελέας κατέληξαν στην απόφαση αυτή, σημαίνει ότι τέθηκαν υπόψη τους γεγονότα τα οποία ήταν τόσο σημαντικά, ώστε ακόμα και αυτή τη βαρύτητα της πράξεως της ανθρωποκτονίας, να υποχωρήσει», ανέφερε ο δικηγόρος, Δημήτρης Μπόλης.

Καλύβια: Το μοιραίο τηλεφώνημα

Ένα τηλεφώνημα με τον πατέρα του φαίνεται πως ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες και απ' όσα έχουν προκύψει από την κατάθεση, η αφορμή που «ώθησε» τον 16χρονο να στήσει καρτέρι στον 71χρονο, και να τον δολοφονεί στα Καλύβια Αττικής.

«Άρχισε να με βρίζει με βαριές κουβέντες, όχι μόνο εμένα αλλά και τη μητέρα και τον αδερφό μου. Θόλωσα αλλά δεν τους είπα τίποτα εκείνη τη στιγμή» είπε στους αστυνομικούς ο ανήλικος, ο οποίος δέχθηκε το τηλεφώνημα τη στιγμή που είχε βγει βόλτα με τους συγγενείς του στο κέντρο της Αθήνας.

Η δολοφονία 

Ήταν το απόγευμα της Παρασκευής (22/12) ο 16χρονος είχε επιστρέψει στο σπίτι όπου έμενε με τον πατέρα του, μετά από βόλτα που είχε πάει στην Αθήνα μαζί με τη μητέρα του και τον αδελφό του.

Με ένα κουζινομάχαιρο και μια λεπίδα περίμενε τον πατέρα του στην είσοδο του σπιτιού. Όταν το θύμα έφτασε στο σπίτι, ακολούθησε η άγρια δολοφονία. Μετά το έγκλημα ο 16χρονος κάλεσε τη μητέρα του και της είπε όσα είχε κάνει. Η αστυνομία που έφτασε στο σημείο συνέλαβε τον ανήλικο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.