Μενού
peripoliko
Περιπολικό της αστυνομίας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ελεύθερος αφέθηκε ο 16χρονος που σκότωσε τον 71χρονο πατέρα του στα Καλύβια Αττικής. Ο μόνος όρος που του επιβλήθηκε είναι εποπτεία από επιμελητή ανηλίκων.

Ο έφηβος, τα αδέρφια και η μητέρα του, φαίνεται πως βίωναν έναν Γολγοθά στο σπίτι της οικογένειας με συνεχείς ξυλοδαρμούς και κακοποιητική συμπεριφορά. «Όλοι μας τραβήξαμε τόσα πολλά. Φάγαμε τόσο ξύλο εγώ, ο αδερφός μου, η αδερφή μου και η μάνα μου. Θυμάμαι πάντα τη μάνα μου με κόκκινα μάτια να κλαίει», είπε ο 16χρονος.

«Τη θυμάμαι στο πάτωμα με τον πατέρα μου να τη χτυπάει επειδή απλά είχε βάλει ένα μαχαίρι ανάποδα στη θέση του. Στην καθημερινότητά μου, ο πατέρας μου με ξυπνούσε πάντα με φωνές. Πήγαινα στο σχολείο με το άγχος ότι δεν θα κάνω τίποτα, επειδή ο πατέρας μου με τη συμπεριφορά του με έκανε να νιώθω σαν σκουπίδι. 15 χρόνια έβλεπα ξύλο», συνέχισε ο 16χρονος, σύμφωνα με το STAR. 

«Με είχε κάνει μαύρη στο ξύλο»

Η μητέρα του 16χρονου περιέγραψε στις Αρχές: «μία φορά τσακωθήκαμε και με είχε κάνει μαύρη στο ξύλο, μου είχε σκίσει τα ρούχα και με έβλεπαν τα παιδιά να τρέχω γυμνή στο σπίτι και του φώναζαν να με αφήσει. Το είχα καταγγείλει τότε στο Αστυνομικό Τμήμα. Εκείνος έλεγε "πήγες και με έδωσες;". Ήθελε να κάνουν όλοι το δικό του, να μην του φέρνουν ποτέ αντιρρήσεις και να κάθονται κλειδωμένοι στο σπίτι». 

Στο πλευρό του οι καθηγητές 

Από το σχολείο εστάλη επιστολή προς τις δικαστικές Αρχές στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Ο 16χρονος δεν επιτρεπόταν από τον πατέρα του να πάει εκδρομή με το σχολείο. Ερχόταν με μπουφάν και το καλοκαίρι για να κρύβει τα σημάδια. Βοηθούσε όλο τον κόσμο και το προσωπικό του σχολείου ακόμα και σε θέματα καθαριότητας. Δεν δημιούργησε ποτέ κανένα πρόβλημα».

Η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 

Για την υπόθεση έχουν κατάθεση έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα η οποία υποστήριξε ότι σε ηλικία 11 ετών είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατέρα του 16χρονου. 

Καλύβια: Το μοιραίο τηλεφώνημα

Ένα τηλεφώνημα με τον πατέρα του φαίνεται πως ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες και απ' όσα έχουν προκύψει από την κατάθεση, η αφορμή που «ώθησε» τον 16χρονο να στήσει καρτέρι στον 71χρονο, και να τον δολοφονεί στα Καλύβια Αττικής.

«Άρχισε να με βρίζει με βαριές κουβέντες, όχι μόνο εμένα αλλά και τη μητέρα και τον αδερφό μου. Θόλωσα αλλά δεν τους είπα τίποτα εκείνη τη στιγμή» είπε στους αστυνομικούς ο ανήλικος, ο οποίος δέχθηκε το τηλεφώνημα τη στιγμή που είχε βγει βόλτα με τους συγγενείς του στο κέντρο της Αθήνας.

Η δολοφονία 

Ήταν το απόγευμα της Παρασκευής (22/12) ο 16χρονος είχε επιστρέψει στο σπίτι όπου έμενε με τον πατέρα του, μετά από βόλτα που είχε πάει στην Αθήνα μαζί με τη μητέρα του και τον αδελφό του.

Με ένα κουζινομάχαιρο και μια λεπίδα περίμενε τον πατέρα του στην είσοδο του σπιτιού. Όταν το θύμα έφτασε στο σπίτι, ακολούθησε η άγρια δολοφονία. Μετά το έγκλημα ο 16χρονος κάλεσε τη μητέρα του και της είπε όσα είχε κάνει. Η αστυνομία που έφτασε στο σημείο συνέλαβε τον ανήλικο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.