Μενού
kakokairia - pyrosbestiki
Πυροσβεστική | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στο Μαντούδι, όπου ήχησε νωρίτερα το 112, παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία Elias, η οποία «δείχνει τα δόντια της» από τα ξημερώματα της Τετάρτης (27/09).

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής και πύραρχος, Βασίλης Βαρθακογιάννης, μίλησε νωρίτερα, σήμερα, στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στα όσα είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, για εγκλωβισμένους. Διευκρίνισε πως, μέχρι στιγμής, έχουν γίνει πέντε απεγκλωβισμοί πολιτών με κινητικά προβλήματα, αναφέροντας παράλληλα πως η υπηρεσία δεν έχει νέα κλήση, για να προβεί σε ανάλογη ενέργεια.

Πρόσθεσε πως υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση στη βόρεια Εύβοια και τόνισε πως ο κύριος κίνδυνος βρίσκεται στο οδικό δίκτυο του βόρειου κομματιού του νησιού, όπου υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας από Ψαχνά προς Μαντούδι, από Ροβιές προς Βουτά και από Προκόπι προς Πήλιο Ευβοίας.

Καμπανάκι από τον Δήμαρχο Μαντουδίου για τον Κηρέα

Ο Δήμαρχος στο Μαντούδι, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μίλησε στην ΕΡΤ και προειδοποίησε τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας να μην μετακινούνται άσκοπα όσο μαίνεται η κακοκαιρία. Μάλιστα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για υπερχείλιση του Κηρέα.

«Το νερό που έχει πέσει από τις τρεις το πρωί στο Δήμο Μαντουδίου είναι θα έλεγα για πρώτη φορά. Δεν έχει ξαναγίνει. Έχουμε περάσει και τον Daniel, αλλά και προηγούμενες κακοκαιρίες. 150 χιλιοστά βροχής σε μόλις λίγες ώρες έπληξαν σχεδόν όλο το δήμο» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως στην κοινότητα των Ροδίων, αλλά πλέον έχουν μεταφερθεί και στο υπόλοιπο τμήμα του δήμου και ο Κηρέας είναι έτοιμος να υπερχειλίσει, είναι οριακά και τα υπόλοιπα ποτάμια» πρόσθεσε σχετικά με το Μαντούδι.

Ερωτηθείς για το εάν έχουν γίνει εκκένωσης σημείωσε πως «δεν έχουν πραγματοποιηθεί, όμως έχουμε πει σε αυτούς που είναι σε περιοχές οι οποίες είναι κοντά σε ποτάμια να πάνε σε ασφαλή σημεία.

Τέλος, ερωτηθείς για τα αντιπλημμυρικά έργα σημείωσε πως «έχουν γίνει τα φράγματα, όμως το νερό είναι πάρα πολύ. Δεν μπορεί να συγκρατηθεί σε τόσο μεγάλη ποσότητα νερού και σε σημεία που δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα κατεβαίνουν από τα βουνά φερτά υλικά. Αυτό το νερό είναι πάρα πολύ και αυτή την ώρα που μιλάμε είναι κατακλυσμός».

Μήνυμα του 112 για το Μαντούδι της Εύβοιας

Ενεργοποιήθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί το 112 για το Μαντούδι της Εύβοιας, το οποίο αποτελεί μία από τις περιοχές που δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία Elias.

Στο σχετικό μήνυμα κάνει λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για υπερχείλιση χειμμάρων που μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα. Συνιστά στους πολίτες, στο Μαντούδι, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή σας. Κίνδυνος υπερχείλισης χειμάρρων. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.