Μενού
kairos-kaysonas
Καιρός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δεύτερη συνεχόμενη δύσκολη ημέρα μας περιμένει με τον υδράργυρο κατά τόπους να φτάνει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου και τον καύσωνα «Κλέων» να δοκιμάζει τις αντοχές τις δικές μας αλλά και των... κλιματιστικών. Στα καλά νέα της ημέρας, ωστόσο, είναι πως αυτή θα είναι και η κορύφωση του αφρικανικού κύματος ζέστης και από εδώ και πέρα θα αρχίζει να δροσίζει ή για να είμαστε πιο ακριβείς, θα αρχίσει η θερμοκρασία να επιστρέφει σε πιο ανεκτά επίπεδα.

Όχι για πολύ, όμως, όπως φαίνεται και αυτά είναι τα... άσχημα νέα της ημέρας. Όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, ο καύσωνας δεν λέει να εγκαταλείψει την Ελλάδα και στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα επιστρέψουν τα 40άρια, τα οποία θα πλήξουν κυρίως τις δυτικές και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα.Η κορύφωση του νέου κύκλου έντονης ζέστης θα αφορά το διάστημα 21 με 23 Ιουλίου. Σε εκείνο το διάστημα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 42, 43 έως και 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά - σε κάμπους - θα φτάσει ακόμα και τους 46 βαθμούς Κελσίου!

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης. Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές. Υψηλή και τοπικά πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 36 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 39-40 βαθμούς, στην Ήπειρο από 23 έως 39 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 23 έως 40-41 και ενδεχομένως τοπικά 42 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 39-41 και τοπικά 42-43 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 38-40, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 37-39 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 41-43 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε ηλιοφάνεια. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 40-42 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 37-38 βαθμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.