Αντιδράσεις προκάλεσαν τα πλάνα από την πρώτη μεταγωγή του Απόστολου Λύτρα στην Ευελπίδων, στα οποία απεικονιζόταν ο ποινικολόγος να προσποιείται πως φορά χειροπέδες.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ρωτήθηκε σχετικά και υποστήριξε πως το θέμα της χειροπέδησης δεν είναι ζήτημα του εκάστοτε υπουργού.
«Είναι καθαρά θέμα κανονισμού, λειτουργίας της ΕΛΑΣ στις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Η υπόθεση της χειροπέδησης έχει να κάνει με την ασφάλεια του φρουρού, με την πιθανότητα κάποιος να αποδράσει. Δεν είναι δουλειά του υπουργού να ασχολείται με αυτά τα ζητήματα» είπε στον ΣΚΑΙ.
Η χειροπέδηση «αφορά τους διοικητές, αυτούς που είναι υπεύθυνοι εκείνη την ώρα στα αστυνομικά τμήματα», επεσήμανε.
Αναφορικά με την υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως «δεν είναι δική μου δουλειά να κάνω τον εισαγγελέα και τον ανακριτή. Είναι ένα βίαιο περιστατικό που λόγω επωνυμίας πήρε αυτή τη διάσταση».
«Ορθώς προβάλλονται αυτά τα περιστατικά αλλά με σεβασμό. Να πάρουν μήνυμα όλοι οι κακοποιητές, ότι το μέλλον τους δεν είναι καλό, ότι ανοίγουν στόματα. Θέλουμε περισσότερες ελευθερίες στις γυναίκες - θύματα», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Στη συνέχεια, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε σε «ένα συγκλονιστικό περιστατικό». Όπως είπε, «μια γυναίκα στη Θεσσαλονίκη είχε μπει στη λογική του Συνδρόμου της Στοκχόλμης. Δηλαδή έτρωγε ξύλο, έτρωγαν ξύλο τα παιδιά της, δεν μιλούσε καθόλου και κάποια στιγμή το παιδί 13 ετών πήγε σε έναν τυχαίο σκοπό, τυχαίου ΑΤ και αμέσως υπήρξε κινητοποίηση. Αυτός μπήκε φυλακή, η σύζυγος είναι έξω αλλά τα παιδιά είναι σε άλλη οικογένεια», είπε.
Μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, «άλλαξαν πάρα πολλά, τα πρωτόκολλα τα καινούργια, κάθε διοικητής έχει έναν δεκάλογο με υποχρεώσεις και έναν δεκάλογο με τα δικαιώματα του θύματος. Έχουμε εξασφαλίσει πως οι διοικητές ξέρουν πως δεν πρέπει να γίνει καμία μήνυση».
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.