Γνωστή έγινε η κατάθεση που έδωσε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας του Τμήματος Εκβιαστών ο 33χρονος συνοδηγός, ο οποίος συνελήφθη για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι και τραυματίστηκε μία παρέα τριών Κρητικών.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο 33χρονος στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με δόλο, είπε πως «είχε βρέξει και επειδή το αυτοκίνητο ήταν μεγάλο, πάτησε σε μία λακούβα με νερό και έβρεξε την παρέα των παιδιών που ήταν στο πεζοδρόμιο».
«Ένας από αυτούς γύρισε και τού είπε "τι κάνει ρε μ...". Είχε ένα μπουκάλι στο χέρι και τού το πετάει. Ήταν κατεβασμένο το τζάμι του αυτοκινήτου και ο 37χρονος νευρίασε. Σταματάει το τζιπ, κατεβαίνει κάτω και του ζητάει τον λόγο: Ποιον είπε... ρε"» συμπλήρωσε στη συνέχεια στην κατάθεσή του.
Γκάζι: «Με πλησίασε και με έφτυσε στο πρόσωπο»
«Κατεβαίνω και εγώ για να προσπαθήσω να τον συγκρατήσω. Τότε ο νεαρός είπε πως εντάξει, δεν είπα εσένα και γυρνάει να πάει προς το αυτοκίνητο» πρόσθεσε ο 33χρονος.
«Εκείνη τη στιγμή έρχονται τα δύο αδέλφια από την Κρήτη, με πλησιάζει και με φτύνει στο πρόσωπο. Ενστικτωδώς τού έριξα ένα χαστούκι και τότε το άλλο παιδί δίνει μία γροθιά στον 37χρονο. Τα πράγματα ξέφυγαν τότε και ο 37χρονος έβγαλε το πιστόλι και τους πυροβόλησε. Εγώ δεν ήξερα ότι κουβαλάει όπλο μαζί του» κατέληξε ο 33χρονος.
Γκάζι: Δεν βρήκαν το όπλο του 37χρονου σε προγενέστερο έλεγχο
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Star, οι άνδρες της Ασφάλειας του Τμήματος Εκβιαστών έχουν στήσει ειδικό σχέδιο για τη σύλληψη του «πιστολέρο» στο Γκάζι.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τον είχαν σταματήσει τέσσερις ώρες πριν το αιματηρό επεισόδιο και δεν είχαν εντοπίσει το όπλο.
Γκάζι: Τι είπε η δικηγόρος του 33χρονου
Σύμφωνα με το Mega, από τον έλεγχο στον φάκελο του 33χρονου φάνηκε πως ο ίδιος είχε απασχολήσει τους αστυνομικούς κατ’ επανάληψη.
Το 2008 φέρεται να συμμετείχε σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών, ενώ δύο χρόνια μετά κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών. Το 2012 το όνομά του ενεπλάκη σε εγκληματική οργάνωση για κλοπές, όπλα και ναρκωτικά.
«Δε σημαίνει ότι η εγγραφή στο δελτίο εγκληματικότητας ότι θα καταλήξει σε μια ποινική δικογραφία. (…) Επειδή γίνεται προσαγωγή ενός ατόμου, επειδή διερευνάται η τέλεση ενός εγκλήματος, δε σημαίνει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει τελέσει το έγκλημα. Η εγγραφή στο δελτίο εγκληματικότητας δεν είναι ούτε κατηγορητήριο εις βάρος του συλληφθέντα», λέει, μιλώντας στο MEGA, η δικηγόρος του 33χρονου, Σταματία Μάρκου.
«Όταν κάνουμε επίκληση του δελτίου εγκληματικότητας, αφήνεται μια λανθασμένη εντύπωση ότι εφόσον έχει 10 εγγραφές εκεί όπως ο εντολέας μου έχει συλληφθεί πράγματι 4 φορές και δεν έχει λάβει καμία καταδίκη, μην αφήνουμε να εννοηθεί ότι ο εντολέας μου ήταν εγκληματίας ή του χάιδεψαν τα αυτιά και είχε μια ευνοϊκή μεταχείριση και δεν πήρε καταδίκη. Πάντα οι δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές μελετούν τα στοιχεία και κρίνουν σύμφωνα με αυτά».
«Για να μην απολογήθηκε ποτέ και να μην κατηγορήθηκε ποτέ, δεν είχε εμπλοκή. Δεν είναι τυχαίο ότι στα αναγνωστέα έγγραφα της δίκης, ακόμη και αν το δελτίο εγκληματικότητας έχει εκ παραδρομής εισέλθει στη δικογραφία, το αρμόδιο δικαστήριο δεν το καθιστά αναγνωστέο γιατί δεν είναι κάποια απόδειξη για την δράση ενός ανθρώπου».
Μάλιστα, καταγγέλλει πως έχει δεχθεί απειλές για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.