Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος, σκορπίζοντας απέραντη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και στο κοινό. Ο ίδιος μίλησε τόσο για τη σύζυγο του όσο και για τα παιδιά του.
Για τη σύζυγό του είπε: σε συνέντευξή του: «Γνώρισα την Αθηνά στη Σχολή του Κουν. Ήμουν στο τρίτο έτος, έβγαινα, κι εκείνη ήταν στο πρώτο, έμπαινε. Από τότε είμαστε μαζί, εξήντα χρόνια, ίσως και παραπάνω. Είναι ο άνθρωπος της ζωής μου. Συνέχεια τον ανακάλυπτα και τον ανακαλύπτω. Δεν έχει σταματήσει αυτός ο διάλογος. Όχι, δεν είναι καθόλου κουραστικό να είσαι με τον ίδιο άνθρωπο, μια χαρά είναι.
Παντρευτήκαμε όταν έπαιζε η Αθηνά, στον Πειραιά με τον Αλεξανδράκη, στο "Έγκλημα και Τιμωρία" του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία του Σεβαστίκογλου και έκανε τη Σόνια. Μας πάντρεψε η Βουγιουκλάκη και ο Παπαμιχαήλ. Είχα πέσει τότε πάνω σε θιάσους που φώναζαν ποιος θα μας παντρέψει. Ήταν να μας παντρέψει η Δέσπω (σ.σ. Διαμαντίδου) αλλά τελικά κουμπάροι έγιναν η Αλίκη και ο Δημήτρης. Δεν κάναμε μετά παρέα -είχαμε παίξει λίγο μαζί με την Αλίκη, στο "Καμπαρέ"».
Όσον αφορά τα παιδιά του, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος είπε: «Νομίζω ότι τα πήγα καλά σαν πατέρας. Τα πολλά εύσημα ανήκουν στην Αθηνά. Εκείνη είναι η βάση της οικογένειας, κι εγώ από κοντά. Έπεσα και σε καλά παιδιά... Είμαι ευτυχής που και η Ιωάννα και η Ελένη είναι μια χαρά. Η Ιωάννα είναι σκηνοθέτρια και η Ελένη ζωγράφος. Και οι δύο πήραν το μικρόβιο της Τέχνης -ευτυχώς δεν έγιναν ηθοποιοί. Ζήσαν τον πόνο και τις χαρές. Αλλά ο πόνος είναι πιο μεγάλος. Πόνος, κόπος, αγωνία, ανασφάλεια, είναι στοιχεία της δουλειάς του καλλιτέχνη».
Για τον πατέρα του είπε: «Ο πατέρας μου ήταν μαρκόνης, ασυρματιστής, και κάθε τόσο μου έλεγε να φύγουμε στα καράβια, αλλά εγώ ούτε να το ακούσω».
Για την πολιτική του τοποθέτηση, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ανέφερε στη συνέντευξή του: «Ήμουν με την Αριστερά αλλά ποτέ σε κόμμα, ποτέ με ταυτότητα. Μας κυνήγησε όμως η χούντα, όπως κυνήγησε όλο τον ελληνικό λαό. Θυμάμαι, με το "Ω τι κόσμος μπαμπά" του Μουρσελά, μας είχε καλέσει ο στρατηγός ο Ραφαηλάκης στο στρατηγείο, στον σταθμό Λαρίσης, να μας πει ότι το έργο πρέπει να κατέβει. Είχε έρθει εντολή από τη Θεσσαλονίκη -γιατί είχε πρώτα ανέβει στο Κρατικό. "Και πολύ παίξατε", μας είπε, "κόβεται".... Για να μην κοπεί, με άλλη άδεια, το πήρα και το πήγα περιοδεία, στην Κρήτη, κι έγινε σεισμός...».
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.