Μενού
Θαλάσσια ανεμώνη
Θαλάσσια ανεμώνη | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Περιπέτεια για οικογένεια στην ανατολική Φθιώτιδα, η οποία κατά τη διάρκεια του μπάνιου της στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Πελασγίας, διαπίστωσε πως μία θαλάσσια ανεμώνη είχε τσιμπήσει τη 4χρονη κόρη τους.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το lamiareport.gr, το μόλις 4 χρονών παιδί τους είχε την ατυχία να καθίσει πάνω σε μια «θαλάσσια ανεμώνη» την ώρα που έπαιζε δίπλα στο νερό στην παραλία της Φθιώτιδας.

«Το κοριτσάκι μας ούρλιαξε από τον πόνο και αμέσως τρέξαμε κοντά της χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί» είπε στο τοπικό μέσο η μητέρα της 4χρονης στη Φθιώτιδα, περιγράφοντας τις ώρες αγωνίας.

Τσίμπημα από θαλάσσια ανεμώνη στη Φθιώτιδα
Τσίμπημα από θαλάσσια ανεμώνη στη Φθιώτιδα | Lamiareport.gr

«Τέσσερις ακόμη άνθρωποι που άλλος σε μεγαλύτερο βαθμό, άλλος σε μικρότερο που τους είχε τσιμπήσει ανεμώνη, μας εξήγησαν τι είχε πάθει το κορίτσι. Απομακρύναμε τα υπολείμματα από τα πλοκάμια και αμέσως της δώσαμε κορτιζόνη» συνέχισε η μητέρα, που σε συνεννόηση με την παιδίατρο της κόρης της, τής χορήγησε αντισταμινικό.

«Η θεραπεία λόγω της έκτασης του οιδήματος θα πάρει τουλάχιστον έξι μήνες και θα πρέπει να μείνει μακριά από τον ήλιο όλο αυτό το διάστημα για να μη μείνει σημάδι» κατέληξε.

Φθιώτιδα: Τι είναι η θαλάσσια ανεμώνη

Μπορεί να μοιάζει άκακη και οριακά με «λούτρινο παιχνίδι», ωστόσο το τσίμπημά της μπορεί να προκαλέσει ατελείωτη ταλαιπωρία, καθώς πέρα από τον εντονότατο πόνο και την ενοχλητική φαγούρα, θα κάνουν την εμφάνισή τους και ενοχλητικά εξανθήματα.

Ο λόγος, φυσικά, για τη θαλάσσια ανεμώνη, η οποία έκανε εκ νέου την εμφάνισή της στη Φθιώτιδα με τσίμπημα ενός 4χρονου κοριτσιού.

Καταρχάς, όσο εντυπωσιακά και αν είναι τα χρώματά της και μπορούν να «γοητεύσουν» παιδιά και ενήλικες, πρόκειται για ένα ασπόνδυλο ζώο, που κατοικεί κοντά στα βράχια και το «εύρος» της επίθεσής της περιορίζεται μέχρι ενός σημείου.

Μπορεί να μοιάζει με φυτό, αλλά πρόκειται για ζώο και, μάλιστα, για αρπακτικό. Τα πλοκάμια του μπορούν να χαρακτηριστούν ως κολλώδη και δηλητηριώδη, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να αρπάζουν και να τρώνε, όχι μόνο μικροοργανισμούς, αλλά και αρκετά μεγάλα ψάρια. Όλα αυτά, φυσικά, εξαρτώνται από το μέγεθος της ανεμώνης.

Το πλάσμα αυτό όμως όχι μόνο είναι σαρκοφάγο, αλλά φημίζεται για τη λαιμαργία και την επιθετικότητά του. Λόγω ανατομίας, δε μπορούν να κινηθούν πολύ εύκολα, συνεπώς εξαρτώνται απ’ την τροφή που θα μπλεχτεί στα εκτεταμένα πλοκάμια τους ή το περιστόμιό τους.

Το «θύμα» που πιάνεται ναρκώνεται πρώτα με την ενέργεια των κνιδοφόρων κυστεών τους και μετά προωθείται με το στόμα στο στομάχι τους. Μάλιστα, το τμήμα της τροφής που δεν χωνεύεται αποβάλλεται από το στόμα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.