Μενού
pyrosbestiki - fotia
Πυροσβεστική | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Έληξε ο συναγερμός στην περιοχή Αντίσσα στη Μυτιλήνη, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής (21/07) είχε ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που πηγάζουν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το πύρινο μέτωπο ορειοθετήθηκε άμεσα. Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήμτα και ένα πεζοπόρο τμημα. Από αέρος συνέδραμαν ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος.

Σε ετοιμότητα το Λιμενικό για παροχή βοήθειας

Για τη νέα φωτιά εξέδωσε ανακοίνωση και το Λιμενικό Σώμα, το οποίο ενημερώνει πως με σκάφος του, βρισκόταν έτοιμο να παρέχει συνδρομή, εφοσόν χρειαστεί να γίνει εκκένωση.

Συγκεκριμένα, στη σχετική του ανακοίνωση αναφέρει πως «σε άμεση ετοιμότητα βρίσκοταν 1 πλωτό σκάφος, 1 σκάφος δύναμης Frontex καθώς και 5 Α/Κ προς παροχή συνδρομής, εφόσον απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή Αντίσσα του ν. Λέσβου».

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.