Μενού
fotia_nyxta
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δραματικές είναι οι ώρες που ζουν οι κάτοικοι στο Σουφλί καθώς το πύρινο μέτωπο βρίσκεται, πλέον, περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από τα σπίτια τους. Και μπορεί πριν από λίγη ώρα να ήχησε το 112 για να βρίσκονται όλοι σε ετοιμότητα, ωστόσο, ήδη κάποιοι κάτοικοι, βλέποντας τη φωτιά να πλησιάζει, φεύγουν από την πόλη! Παράλληλα, περιπολικά κινούνται στους δρόμους και ειδοποιούν τους κατοίκους, ενώ η δημοτική Αρχή ενημέρωσε για την απομάκρυνση των ζώων και μελισσιών προς την Κορνοφωλιά. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στον Έβρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη. Το μέτωπο προς το Σουφλί εκτείνεται περί τα 15 χιλιόμετρα!

Η φωτιά πέρασε τον επαρχιακό δρόμο από Γιαννούλη προς Σιδηρώ, αλλά και προς την πλευρά του χωριού Πρωτοκκλήσι, που δίπλα υπάρχει και η Αγριάνη. Οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων να την σταματήσουν αποδείχτηκαν άκαρπες.

Στα 200 μέτρα από τη φωτιά βρίσκονται μεγάλες επιχειρήσεις, που απειλούνται από την πύρινη λαίλαπα. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι αποπνικτική στην πόλη εξαιτίας των πυκνών καπνών. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η κατεύθυνση της φωτιάς όλο το βράδυ, γύρω από τα χωριά αλλά και στο Σουφλί. Αυτή τη στιγμή δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες συνέχεια από κατοίκους και εθελοντές, με μηχανήματα του δήμου Σουφλίου, της Περιφέρειας και δικά τους.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.