Μενού
Φωτιά στο Μάτι
Η επόμενη ημέρα από την καταστροφή στο Μάτι | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Έναν μήνα μετά την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, προσδιορίστηκε η έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό για τις 8 Ιουλίου.

Με ρυθμούς ασυνήθιστους για την ελληνική δικαιοσύνη, καθώς η υπόθεση παραγράφεται το 2026, η απόφαση καθαρογράφηκε μέσα σε ένα μήνα και έτσι η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα σε δεύτερο βαθμό.

Μετά την έφεση της εισαγγελίας στο εδώλιο θα καθίσουν και όσοι απαλλάχτηκαν από το πρωτόδικο δικαστήριο, συνολικά δηλαδή 21 κατηγορούμενοι.

Σημειώνεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε έξι από τους κατηγορούμενους, επιβάλλοντας ποινές φυλάκισης έως πέντε έτη τις οποίες μετέτρεψε σε χρηματικές με 10 ευρώ την ημέρα.

Πρόκειται για πέντε πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής και τον ηλικιωμένο που έβαλε τη φωτιά στο Νταού Πεντέλης η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε προς το Μάτι.

Απογοητευμένοι οι Έλληνες για την απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco δημοσίευσε ο Alpha, όπου καταγράφεται η άποψη των πολιτών για σειρά ζητημάτων, όπως η δίκη για το Μάτι, η απόδοση που έχουν οι υπουργοί της κυβέρνησης και το πόσο επηράζουν οι αποφάσεις της ΕΕ την καθημερινότητα.

Ακόμα καταγράφονται οι συσπειρώσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι μετακινήσεις ψηφοφόρων προς άλλα κόμματα.

Στο ερώτημα αν πιστεύουν οι πολίτες ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη με την απόφαση του δικαστηρίου στο Μάτι, το 77% απαντάει όχι και μόλις το 5% απαντάει θετικά. Ένα 18% εμφανίζεται αναποφάσιστο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.