Μενού
aloga rodos
Άλογα τρέχουν να ξεφύγουν από τη φωτιά στη Ρόδο | Facebook
  • Α-
  • Α+

Άλογα τρέχουν για να ξεφύγουν από την «κόλαση» που δημιούργησε η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο, όπως φαίνεται σε φωτογραφία που αναρτούν χρήστες των social media.

Πέραν των ανθρώπων, θύματα πέφτουν και τα ζώα, όπως άλλωστε απέδειξαν και οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες στην Αττική.

Σε ανάρτηση στο facebook αναφέρεται σχετικά:

«Ρόδος. Σήμερα έχουμε εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα και από Ασκληπιείο και Κιοτάρι με μηνύματα από το 112  Είχε προηγηθεί χθες εκκένωση του χωριού Λάερμα. Υπάρχουν πληροφορίες ότι εθελοντές έχουν εγκλωβιστεί στα Λαερμα. Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι είναι εγκλωβισμένοι πυροσβέστες στο μοναστήρι Υψενής.

Όσοι έχετε βάρκες πάτε στις παραλίες Λάρδου είναι κόσμος στις παραλίες εγκλωβισμένος. Απο την θάλασσα εκκενώνει το Λιμενικό τουρίστες και όποιον άλλον μπορεί η κατάσταση δυστυχώς ειναι δραματική και η μόνη προτεραιότητα είναι πλέον οι ανθρώπινες ζωές.

Οι Πυροσβέστες δίνουν μάχες στα ξενοδοχεία ώστε να προχωρήσουν οι εκκενώσεις και να μην προχωρήσει η φωτιά σε παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις. Παντού υπάρχει ένας πανικός πλέον στο νησί που στην Ανατολική πλευρά έχει κοπεί κυριολεκτικά στην μέση και έχουν κλείσει οι οδικές αρτηρίες

Διακοπές ρεύματος. Την ίδια ώρα, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε πως εξαιτίας της φωτιάς στη Ρόδο θα πραγματοποιούνται εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος στο νησί. 

Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Ρόδου τέθηκε εκτός, εξαιτίας της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, κοντά στο δίκτυο υψηλής τάσης. Όσοι είναι εκεί και θέλουν να βοηθήσουν να έρθουν σε επικοινωνία με LiberLife Rhodes την Triantafyllia Mavrou και Demmy Rhodes».

 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.