Μενού
Φωτιές τώρα στην Ελλάδα
Φωτιές στην Ελλάδα | ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Για τρίτη ημέρα συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Μεγάλη μάχη δίνεται στη Νέα Πέραμο όπου ήδη έχει δοθεί εντολή εκκένωσης. 

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε σε χαράδρα της Οινόης και υπάρχει φόβος πως θα κάψει τον οικισμό Λεύκα.

Στο σημείο έχουν φτιάξει αντυπυρική ζώνη αφού αναμένεται οι φλόγες να κατέβουν τον λόφο και πλέον δίνεται μάχη για να μην περάσει το δρόμο και φτάσει στον οικισμό, οι κάτοικοι του οποίου είναι σε ετοιμότητα. 

Η φωτιά ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια στην πλευρά της Βοιωτίας και πλέον έχει φτάσει στην Οινόη της Αττικής. 

Την ίδια στιγμή, μάχη δίνουν οι πυροσβέστες με τις φλόγες προκειμένου να μην επεκταθεί «πύρινη λαίλαπα» στην Πάρνηθα.

Φωτιά: Εκρήξεις στη Μάνδρα 

Προβλήματα παρατηρούνται και στη Μάνδρα, όπου στο σημείο ακούγονταν συνεχόμενες εκρήξεις. Στο σημείο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούσαν να πείσουν τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν.

Όπως αναφέρεται, ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες περισσότερες από 10 εκρήξεις, γεγονός που έχει προβληματίσει την Πυροσβεστική για την έκβαση της πυρκαγιάς.

Βερύκιος για εκρήξεις: «Είναι από εγκατελελειμμένα πυρομαχικά»

Ο δημοσιογράφος, Δήμος Βερύκιος, αναφερόμενος στις συνεχείς εκρήξεις που καταγράφηκαν πριν από λίγο στο πύρινο μέτωπο της Νέας Περάμου, το οποίο έχει επεκταθεί στη Μάνδρα, σημείωσε πως προέρχονται από εγκαταλελειμμένα πυρομαχικά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Επειδή είναι η περιοχή μου, και σε αυτήν την περιοχή μεγάλωσα, περπάτησα και την ξέρω καλά. Οι εκρήξεις που ακούμε είναι, κυρίως, από εγκαταλελειμμένα πυρομαχικά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και του Εμφυλίου. Στο σημείο καταγράφηκαν ισχυρές συγκρούσεις και μετά τον πόλεμο και πρόκειται για μία πονεμένη ιστορία. Αυτές οι εκρήξεις οφείλονται, κυρίως, από παροχημένα, εγκαταλελειμμένα πυρομαχικά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.