Μενού
fotia - pyrosvestiki
Πυροσβεστική Υπηρεσία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με αυτοθυσία φτάνουν εκεί όπου δεν πάει κανείς δεν πλησιάζει για να σβήσουν τις φωτιές. Οι πυροσβέστες έχουν αναδειχτεί ως οι αφανείς ήρωες των τελευταίων ημερών που οι πυρκαγιές δοκιμάζουν περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα την Αττική. 

Ο ανθυποπυραγός Νίκος Ρόκκας επιχείρησε στη φωτιά στα Δερβενοχώρια και σε συνέντευξή του στο OPEN είπε πως «δουλεύουμε συνεχόμενα επί δύο 24ωρα με αναπαύσεις μέσα στην ημέρα, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες». 

«Υπηρετώ στο Σώμα εδώ και 10 χρόνια» είπε ο κ. Ρόκκας. Στη φωτιά στα Δερβενοχώρια «οι συνθήκες για εμένα ήταν πρωτόγνωρες».

«Το βράδυ ίσως είναι λίγο πιο έντονο, αλλά όλη την ημέρα υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες, άνεμοι, είναι δύσκολες καταστάσεις», επεσήμανε. 

«Είμαστε ειδική ομάδα δασικών επιχειρήσεων επιχειρούμε χωρίς όχημα. Είμαστε δεμένη ομάδα γιατί αν δεν είμαστε δεμένοι δεν μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα», ανέφερε. 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.