Μενού
Flyover-thessaloniki
Flyover | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αναμέμνεται να αποτελέσει «ανάσα» για το κυκλοφοριακό της πόλης.

Το Flyover είναι ένας αυτοκινητόδρομος μήκους 13 χιλιομέτρων, και θα περιλαμβάνει την κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου, μήκους 4 χιλιομέτρων, σε συνεχή γέφυρα, εννέα ανισόπεδους κόμβους, 10 νέες γέφυρες και τρεις νέες σήραγγες.

Επιπλέον, το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την αναβάθμιση της υπάρχουσας ανατολικής εσωτερικής περιφερειακής οδού, η οποία σχεδιάστηκε τη δεκαετία 1970 - 1980.

Η ανάβαθμιση της υπάρχουσας περιφερειακής οδού αναμένεται να γίνει με τρεις τρόπους και συγκεκριμένα: αύξηση της κυκλοφοριακής ικαονότητας, βελτίωση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, το οποίο υπολείπεται σημαντικά από αυτό ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, ενώ παράλληλα αναμένεται να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της οδού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.