Μενού
nea filadelfeia
Συλληφθέντες των επεισοδίων της Νέας Φιλαδέλφειας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

'Ενταλμα σύλληψης για έναν Έλληνα οπαδό εξέδωσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το βράδυ της Πέμπτης (17/08) η ΕΛΑΣ, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως φέρεται να εμπλέκεται στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσούρης.

Ο οπαδός μεγάλης ομάδας φέρεται να συμμετείχε στα επεισόδια και φέρεται να ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές Αρχές από το οπτικό υλικό, που αναλύουν για την εξακρίβωση της δολοφονίας του νεαρού φίλου της ΑΕΚ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, ο άνδρας αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί.

Άξιο αναφοράς είναι ότι νωρίτερα, σήμερα, υπήρξε σύγχυση ως προς την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, καθώς οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο πως αφορούσε τον οπαδό που είχε κάνει υποστηρικτικές αναρτήσεις στα social media, και είχε αναφέρει πως ήταν παρών στην αιματηρή επίθεση, γεγονός που διαψεύστηκε από την ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το ένταλμα σύλληψης αφορά έναν οργανωμένο οπαδό ο οποίος κατά το παρελθόν και πιο συγκεκριμένα τον περασμένο Μάρτιο είχε συλληφθεί έχοντας συμμετοχή σε αιματηρή επίθεση έξω από το Εφετείο.

Έρχονται και άλλα εντάλματα σύλληψης 

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων, καθώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει μέσω των πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων και άλλους οπαδούς που διαφεύγουν της σύλληψης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ανάλυση κατασχεθέντων αντικειμένων που είχαν ίχνη αίματος πάνω τους, αλλά που κανένα δεν φαίνεται έως τώρα να είχε ίχνη αίματος του δολοφονημένου Μιχάλη.

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του Μιχάλη

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, πάντως, αναφέρει πως η ταυτοποίηση του δολοφόνου είναι θέμα ημερών, ενώ το σκεπτικό προφυλάκισης των Κροατών αναφέρεται σε μεταξύ τους διακριτούς ρόλους, με επιχειρησιακή δομή και ροπή σε νέες εγκληματικές πράξεις. 

«Αυτό που όλοι είδαμε είναι ότι ήρθε στην Ελλάδα ένα στρατιωτικά συντεταγμένο και πειθαρχημένο και εξοπλισμένο δολοφονικό τάγμα, το οποίο είδατε με τι διαθέσεις κινήθηκε έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας όπου εκεί ασφαλώς δεν υπήρξε κανένα ραντεβού αλλά συνέρρευσαν όσοι βρίσκονταν σε καφετέριες και εστιατόρια που είναι πέριξ του γηπέδου», τόνισε ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργόπουλος. 

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές κρίνουν ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι όχι μόνο ύποπτοι.

Γνώριμοι της ΕΛΑΣ οι 6 συλληφθέντες

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας (07/08), που είχαν σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, έξι από τους Κροάτες που κατάφεραν ανενόχλητοι να περάσουν τα σύνορα, να φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και να προκαλέσουν το απόλυτο χάος με νεκρό και τραυματίες, ήταν γνώριμοι στην ελληνική αστυνομία.

Οι συγκεκριμένοι χούλιγκαν φαίνεται πως ήταν πρωταγωνιστές και σε άγριες συμπλοκές που είχαν σημειωθεί το Νοέμβριο του 2015 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, μεταξύ οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Ερυθρού Αστέρα. Η άγρια συμπλοκή του 2015, είχε ξεσπάσει μέρα μεσημέρι σε εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου.

Οι Κροάτες χούλιγκαν, βρίσκονταν στην Ελλάδα για τον αγώνα της Ντιναμό με τον Ολυμπιακό, όταν συναντήθηκαν με φανατικούς οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Συνολικά 36 άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές, ενώ έξι χούλιγκαν, κατέληξαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.