Μενού
palaioxristianos.jpg
Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός. | AlphaTv/Glomex
  • Α-
  • Α+

Το ζήτημα της μη παρουσίας δημοσίων ή δημοτικών υπαλλήλων στις θέσεις τους αν και τους καταβάλλεται κανονικά ο μισθός τους ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την υπόθεση του 47χρονου που δηλώνει παλαιοχριστιανός. Η υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως μιλώντας χθες στο MEGA ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστή η υπόθεση, ζητήσαμε να γίνει πλήρης έλεγχος.

Το πρώτο επίπεδο είναι από τον προϊστάμενο του συγκεκριμένου εργαζόμενου, δηλαδή την δημοτική αρχή, που έχει κινήσει ήδη διαδικασίες. Ταυτόχρονα, η αποκεντρωμένη διοίκηση που εποπτεύει τους δήμους έχει ξεκινήσει και εκείνη έναν ενδελεχή έλεγχο. Και τρίτο επίπεδο είναι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, που έχει μια συνολική εποπτική αρμοδιότητα για τα ζητήματα αυτά» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες υποθέσεις, αλλά δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. «Μέσω του e-Peitharxika υπάρχει πλήρης εποπτεία και διαφάνεια επί όλων των διαδικασιών των πειθαρχικών. Σύντομα θα δημοσιοποιηθούν στοιχεία σχετικά με πειθαρχικές διαδικασίες και πόσο χρόνο παίρνουν», συμπλήρωσε.

Ο 47χρονος χθες αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του. Σύμφωνα με τον δήμο Ερέτριας, εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας εξ αποστάσεως και δεν εμφανιζόταν στην εργασία του. Όπως αναφέρουν πληροφορίες αναμένεται να τεθεί σε αργία και να ξεκινήσει και ποινική προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία Χαλκίδας για την πρόσληψή του και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόταν. «Δεν τον έχουμε δει ποτέ. Το Δημόσιο γνωρίζετε καλά πως κάνουμε ότι ορίζει ο νόμος. Σε αργία οπωσδήποτε» δήλωσε η κ. Βούλα Αμερικάνου, αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών δήμου Ερέτριας. Από την πλευρά του ο 47χρονος μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS του MEGA τόνισε ότι «εγώ κάνω τηλεργασία, έχω την βάση δεδομένων στον υπολογιστή μου, ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω όταν εγώ τους φτιάχνω όλα αυτά που ανεβαίνουν στο υπουργείο και στην Διαύγεια. Όταν στον υπολογιστή μου έχω την βάση δεδομένων μια υπηρεσίας δεν μπορούν να λένε ότι δεν εργάζομαι».

Ο ίδιος φέρεται να προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο που πιστοποιεί αναπηρία σε ποσοστό 67%, το οποίο όμως είχε λήξει από το 2020 ενώ ζήτησε και ψυχιατρική γνωμάτευση. Κατά την αποχώρηση του από τα δικαστήρια Κορίνθου είπε στους δημοσιογράφους «παίρνω σύνταξη και χάρη τους κάνω που δουλεύω ακόμα. Ο ανάπηρος όταν έχει 15 χρόνια εργασίας μπορεί να πάρει σύνταξη».

Παράλληλα εξακολουθεί να αρνείται να υποβληθεί σε εξέταση δίνοντας δείγμα γενετικού υλικού λέγοντας ότι το κάνει για λόγους πίστης. Την ίδια στιγμή δεν αποκαλύπτει που βρίσκεται η γυναίκα με τα παιδιά του ενώ χθες το βράδυ δεν του επετράπη να επισκεφτεί τον 15χρονο γιο του που παραμένει στο νοσοκομείο «Παίδων» καθώς όπως ενημερώθηκε βρίσκεται εκεί μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.