Μενού
loutsa
Εκτέλεση στη Λούτσα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εξιχνιάστηκε η εκτέλεση των έξι Τούρκων στη Λούτσα, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως έγινε γνωστό κατά τις σχετικές ανακοινώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας,, πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις ατόμων τουρκικής καταγωγής, ηλικίας 32 και 28 ετών.

Οι ρόλοι και τι πρόδωσε τους δύο συλληφθέντες

Ο πρώτος, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγη ώρα μετά την εκτέλεση, έφερε ρούχα και παπούτσια που φορούσε και κατά τη μετάβαση στο σημείο της δολοφονίας. Ο 32χρονος μάλιστα είχε κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της δολοφονίας.

Ο δεύτερος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στον Άγιο Δημήτριο και επίσης έφερε ρούχα και παπούτσια που φορούσε κατά τη μετάβαση στο σημείο της δολοφονίας. Επιπλέον, κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι όπου διέμενε εντοπίστηκε στην κατοχή του ποσότητα κάναβης και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας.

«Κοινό χαρακτηριστικό για τον εντοπισμό τους ήταν ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια τα οποία αφορούσαν κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ο 28χρονος ήταν αυτός που παρέσυρε τα θύματα στο σημείο, με την πρόφαση ότι θα τα οδηγούσε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αρτέμιδα

H εκτέλεση στην Αρτέμιδα έγινε λίγο πριν τις 19:00, στις 11 Σεπτεμβρίου, σε κεντρικό δρόμο της περιοχής. Θύματα ήταν έξι άτομα τουρκικής υπηκοότητας, τα οποία ήταν συνεργάτες του αρχηγού της συμμορίας Μπαρίς Μπογιούν

Όταν οι άνδρες της ΕΛΑΣ έφτασαν στην οδό Αρίωνος, είδαν πέντε νεκρούς άνδρες μέσα σε ένα όχημα με γερμανικές πινακίδες και άλλον ένα νεκρό εκτός του οχήματος. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν στην περιοχή και απέκλεισαν το σημείο.

Τα θύματα δέχθηκαν πυροβολισμούς μέσα στο όχημά τους. Είχαν βρει καταφύγιο σε σπίτι στην Αρτέμιδα και είχαν αποφασίσει, την ημέρα της δολοφονίας τους, να μετακινηθούν για να διαφύγουν από τους διώκτες τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν πληροφορίες ότι τα έξι θύματα είχαν εμπλακεί στις αρχές Αυγούστου σε μία διπλή δολοφονία Τούρκων μαφιόζων στην Γαλλία.

Παράλληλα, δέκα ύποπτοι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση σε επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη με την υποψία ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του Μπαρίς Μπογιούν ετοιμάζονταν να προβούν σε αντίποινα μετά τη δολοφονία των έξι στην Αρτέμιδα.

Δείτε επίσης:

Φρικτός θάνατος για ζευγάρι - Η στιγμή που Ferrari συγκρούεται με Lamborghini και καίγεται

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη 13χρονη: Ο γιατρός νόμιζε ότι η σπονδυλική στήλη του μωρού ήταν φερμουάρ

Αντώνης Κανάκης: Αποχαιρετά συντετριμμένος τον Παναγιώτη Σταματόπουλο

 

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023 στο Reader

Τι ισχύει με τα Πανεπιστήμια και τις σχολές

Ποια είναι η διαδικασία για Δήμους και Περιφέρειες

Πότε ένας συνδυασμός εκλέγεται από την 1η Κυριακή

Τι ισχύει με τους ετεροδημότες

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές

Ποιοι δικαιούνται άδειες και πόσες ημέρες ανά περίπτωση

Πότε είναι οι εκλογές και πώς ψηφίζουμε

Μάθε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζεις την Κυριακή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.