Μενού
OnlyFans
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

«Σε όποιον λέω τι δουλειά κάνω, με ρωτάει αρχικά αν είναι κάτι παράνομο ή αν σχετίζεται με αυτό που λέμε νταβατζιλίκι. Δεν έχει καμία σχέση», εξηγεί ο Ανδρέας μιλώντας στο Reader. Τους τελευταίους μήνες, ο ίδιος έχει ξεκινήσει - παράλληλα με τη δουλειά του σε διαφημιστική εταιρεία- να εργάζεται και ως OnlyFans Manager. Πρόκειται για ένα επάγγελμα, που, στο άκουσμά του, προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα, σκέψεις και παρανοήσεις.

«Βοηθάμε τους creators να γιγαντώσουν το κοινό τους»

Τι ακριβώς κάνει ένας OnlyFans Manager; «Στην ουσία εμείς ερχόμαστε σε επικοινωνία με κορίτσια και αγόρια που είναι OnlyFans Creators και τους βοηθάμε να γιγαντώσουν το κοινό τους στην πλατφόρμα του OnlyFans έτσι ώστε να έχουν περισσότερα έσοδα και να μπορούν να βιοπορίζονται αποκλειστικά από αυτό», τονίζει ο Ανδρέας.

«Αν κάνω συνεργασία για παράδειγμα με ένα κορίτσι, θα συνεννοηθούμε και θα φτιάξουμε ένα πλάνο προώθησης του προφίλ της μέσω άλλων social media, θα τη βοηθήσω να επεκταθεί, θα εμπλακώ στη διαχείριση της σελίδας και την επικοινωνία με τους πελάτες και θα της δίνω προτάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του περιεχομένου. Όλες οι κινήσεις γίνονται πάντα με τη συμφωνία που θα κάνω με τον εκάστοτε creator, με σεβασμό στον ίδιο και τις ανάγκες του» συμπληρώνει.

Η ιδέα να κάνει το συγκεκριμένο επάγγελμα, προήλθε από επαγγελματίες του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια σε πολλές χώρες έχουν ήδη επεκταθεί τα OnlyFans Agencies, τα πρακτορεία δηλαδή που αναλαμβάνουν να βοηθήσουν τους δημιουργούς να εξελιχθούν.

«Έβλεπα συνεντεύξεις διάφορων επαγγελματιών managers στο YouTube που εξηγούσαν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το επάγγελμα, το πώς μπορεί να προσεγγίσει πελάτες καθώς και τις στρατηγικές επέκτασης των προφίλ των creators που θα αναλάβει».

OnlyFans
AP Photos

«Κάπως έτσι μπήκε μέσα μου το μικρόβιο. Δεν θεωρώ ότι με τη δουλειά αυτή εκμεταλλεύομαι ή βλάπτω κάποιον, γιατί όλες οι κινήσεις που κάνω γίνονται έπειτα από συμφωνία και των δύο πλευρών. Αν κάποια κοπέλα θέσει ορισμένα όρια, εγώ θα τα σεβαστώ και θα κινηθούμε μόνο στο πλαίσιο που αισθάνεται ασφάλεια. Προφανώς δεν δέχομαι να πέσει θύμα παραβιαστικών ή χυδαίων συμπεριφορών από πελάτες και γι' αυτό προσέχω και τι θα ανεβάσω χωρίς να την εκθέσω», σημειώνει ο ίδιος.

«Θέτουμε μαζί τα όρια του κάθε δημιουργού»

Όπως επισημαίνει ο Αντρέας, «η δική μου πληρωμή εξασφαλίζεται από ένα ποσοστό από τα έσοδα που έχει ο εκάστοτε δημιουργός, εφόσον διαχειρίζομαι την πλατφόρμα του. Αυτό πηγαίνει αναλογικά με το κέρδος που έχει, ωστόσο η κάθε συμφωνία μεταξύ creator και manager διαφέρει. Για να είμαι καλυμμένος και εγώ και οι πελάτες μου, πάντα τους λέω να κάνουμε ιδιωτικό συμφωνητικό και να μη μείνουμε σε προφορικές συμφωνίες ώστε ό,τι γίνεται να έχει συναίνεση και κανόνες. Και αυτό πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν όλοι όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο επάγγελμα».

Το τελευταίο διάστημα έβλεπα στο threads -που είναι ένα μέσο διαφήμισης κοριτσιών που έχουν OnlyFans- αναρτήσεις που ήταν άκρως υποτιμητικές για τις ίδιες, οι οποίες προέρχονταν από τους μάνατζερ που τις έχουν αναλάβει. «Ισχύει, αυτό δυστυχώς είναι ένα πολύ κακό δείγμα πολλών ατόμων που κάνουν αυτή τη δουλειά. Προωθούν με πολύ χυδαιότητα κοπέλες και αγόρια, με τρόπο σεξιστικό που τις υποτιμά σαν προσωπικότητες και σαν δημιουργούς».

Όπως είπα και νωρίτερα, εγώ πάντα θα συνεννοηθώ από πριν με την κοπέλα και θα θέσουμε μαζί τα όρια. Δεν νοείται πως επειδή κάποιος κάνει αυτή τη δουλειά πρέπει να δέχεται από τον κάθε μάνατζερ να ανεβάζει εξευτελιστικές λεζάντες για την προώθηση. Είμαι εντελώς κάθετος σε αυτό. Εξάλλου έχω και άτομα φιλικά στον κύκλο μου τα οποία βοηθάω ως μάνατζερ. «Δεν θα ήθελα να νιώθουν πως παραβιάζονται», σημειώνει.

«OnlyFans μπορεί να έχει οποιοδήποτε ανεξαρτήτως επαγγέλματος»

Γιατί χρειάζεται ένας OnlyFans Manager; «Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η πλατφόρμα, με τόσα εκατομμύρια δημιουργούς και συνδρομητές παγκοσμίως, έχει ανέβει και η ζήτηση αλλά και η προσφορά. Οπότε πέρα από το κομμάτι της στρατηγικής, οι δημιουργοί που το κάνουν αυτό σαν βασική τους δουλειά, είναι λογικό να χρειάζονται κάποιες μέρες off, είτε στις γιορτές, είτε σε αργίες, είτε το καλοκαίρι».

«Εκεί ερχόμαστε εμείς και χειριζόμαστε το προφίλ τους με το ίδιο μοτίβο, έτσι ώστε να υπάρχει consistency και να μην χάνονται από το κοινό, γιατί έτσι θα χάσουν μέρος του. Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα. Υπάρχουν περιπτώσεις creators οι οποίοι έχουν ξεκινήσει χρόνια πριν το επάγγελμα οπότε έχουν φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Πολλοί διαχειρίζονται μόνοι τους όλο το περιεχόμενο και εξάλλου αυτό είναι που κάνει την πλατφόρμα να ξεχωρίζει, η αυτονομία και η δημιουργικότητα. Ωστόσο υπάρχουν άλλοι που το ξεκινάνε τώρα».

OnlyFans
Shutterstock

«Πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο πως με το OnlyFans δεν ασχολούνται μόνο άτομα που κάνουν σεξεργασία, ούτε cam girls και boys ή άτομα που έχουν τέλος πάντων μια επαφή με παρόμοια επαγγέλματα. OnlyFans μπορεί να έχει κάθε άτομο ανεξαρτήτως επαγγέλματος, ταυτότητας φύλου ή οτιδήποτε άλλο. Εγώ ας πούμε συνεργάζομαι με αγόρια και κορίτσια που είναι χορευτές, φυσιοθεραπευτές, δουλεύουν στην εστίαση, σε εμπορικά, είναι δικηγόροι, γυμναστές, άτομα που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό ή άλλοι που απλά θέλουν ένα έξτρα εισόδημα», τονίζει.

«Δεν είναι κάτι που πρέπει να μας δημιουργεί ντροπή ή αναστολές, είναι ένα ακόμα επάγγελμα όπως όλα τα υπόλοιπα. Ας πάψουμε πια να έχουμε ταμπού με τέτοια θέματα. Κατα τ' άλλα θέλουμε να λεγόμαστε απελευθερωμένοι και ακόμα κρύβουμε κάτω από το χαλί τόσες χιλιάδες ανθρώπους που δουλεύουν άμεσα ή έμμεσα σε βιομηχανίες που σχετίζονται με τη σεξεργασία. Ζούμε ακόμα σε μια κοινωνία που δεν μπορεί με ωριμότητα να αποδεχτεί αυτά τα επαγγέλματα. Στο εξωτερικό οι άνθρωποι είναι πολύ πιο ανοιχτόμυαλοι και το αντιμετωπίζουν με σεβασμό και εμείς ακόμα ντρεπόμαστε να μιλήσουμε για τη σεξουαλικότητα».

Στην Ελλάδα το επάγγελμα του manager έχει μέλλον, όπως προβλέπει ο ίδιος. «Σίγουρα θα μπαίνουν όλο και περισσότερα παιδιά στο επάγγελμα, οπότε και οι μάνατζερ θα πολλαπλασιαστούν, δεν πιστεύω ότι είναι απλά μια μόδα, θα έχει διάρκεια και θα εξελιχθεί παραπάνω»

«Έχω να πω σε όποιον θέλει να μάθει πράγματα και να κάνει το επάγγελμα αυτό -είτε σαν δημιουργός, είτε σαν μάνατζερ, να το τολμήσει. Υπάρχει πολύ υλικό από site και YouTubers του εξωτερικού που μπορεί να συμβουλευτεί για να πάρει ιδέες και γνώσεις για το πως μπορεί να ξεκινήσει και να εξελιχθεί πάνω σε αυτό. Και εγώ μόνος μου το έμαθα, αλλά κάθησα για ώρες πάνω από την οθόνη για να καταλάβω με ποιο τρόπο λειτουργεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.