Μενού
oliber
Ο Όλιβερ | Twitter
  • Α-
  • Α+

Από χτες (07/12) βρίσκονται στην Αράχωβα δύο στελέχη από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ για να εξιχνιάσουν την υπόθεση με τον θάνατο και την κακοποίηση του Όλιβερ, του χάσκι που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη τις τελευταίες ημέρες.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου έδωσε την Πέμπτη την 3η κατά σειρά κατάθεση, διάρκειας άνω των πέντε ωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Mega, στα χέρια της αστυνομίας υπάρχουν βίντεο που ίσως δίνουν απαντήσεις. Κάποια από αυτά τα βίντεο δείχνουν το χάσκι να κινείται μόνο του και έδινε την εικόνα ενός ταλαιπωρημένου ζώου, τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

Αράχωβα: Μαρτυρίες

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του σκύλου, είπε στην εκπομπή Live News: «Δεν υπάρχει καμία κάμερα και μακάρι να είχα κάμερες ώστε να μπορέσω να έχω κάποιο στοιχείο. Ποτέ δεν είχα κάμερα στο σπίτι».

Η δικηγόρος του, Έφη Γρανιτσιώτη, τόνισε μεταξύ άλλων στο Mega: «Εξετάστηκε ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτος, εγώ δεν ήμουν μαζί του. Έδωσε στοιχεία που αφορούσαν τη ζωή τους Όλιβερ και τις συνθήκες διαβίωσής του. Εξήγησε τι συνέβη την ημέρα που τον βρήκε τραυματισμένο και περιέγραψε τον Γολγοθά που ζει».

«Δεν έχουμε καμία υποψία για το ποιος μπορεί να είναι. Η μόνη πληροφορία που έχει φτάσει στα αυτιά μας είναι πως έχει μεταβεί κλιμάκιο των Ανθρωποκτονιών για τον εντοπισμό του δράστη», συμπλήρωσε στη συνέχεια η δικηγόρος.

Ο Γιάννης Σταθάς, δήμαρχος Αράχωβας, Αντίκυρας και Διστόμου, είπε στο Mega για την υπόθεση: «Τα στοιχεία εξετάζονται από την ασφάλεια. Δεν κινούμαστε όπως πριν γιατί έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως μπορεί να είναι κάποιος ανάμεσά μας».

«Τα παιδιά του σχολείου σήμερα έκαναν έναν πανό για τον Όλιβερ. Έχουμε τρομοκρατηθεί από την ιδέα πως σε αυτήν την κλειστή κοινωνία υπάρχει κάποιος τέτοιος ανάμεσά μας», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Αράχωβα: Από το μηδέν η έρευνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκπομπή Live News του Mega τονίστηκε ότι οι έρευνες για την κακοποίηση και τον βασανισμό του Όλιβερ αρχίζουν από το «μηδέν».

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, η σορός του Όλιβερ θα μεταφερθεί για ενδελεχή εξέταση σε πανεπιστήμιο της χώρας και θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις εκ νέου όσοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

Παράλληλα, τονίζεται ότι υπάρχει μία εξέταση που δεν επιβεβαίωνε τα ευρήματα της πρώτης κτηνιάτρου.

Σύμφωνα πληροφορίες του Mega, ο Καθηγητής Κτηνιατρικής, στον οποίο εστάλησαν τα στοιχεία από τη εκταφή του σκύλου, είδε τις φωτογραφίες του Όλιβερ και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως δεν επιβεβαιώνει πως υπάρχει κακοποίηση του ζώου.

Η κτηνίατρος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καλείται για δεύτερη κατάθεση στους αστυνομικούς προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις.

Επίσης, στο Live News αναφέρεται ότι υπάρχουν μάρτυρες που ισχυρίζονται πως άκουσαν να υπάρχει επίθεση σκύλων και πολλά γαβγίσματα όταν στην περιοχή ήταν και ο Όλιβερ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.