Μενού
fotia stin mandra
Φωτιά στη Μάνδρα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αποκαρδιωτικές εικόνες επιφυλάσσει η επόμενη μέρα από τις φωτιές, οι οποίες έπληξαν και πλήττουν, μεταξύ άλλων, τη Μάνδρα, τη Λακωνία και τη Ρόδο. Παρόλο που η Πυροσβεστική προσπαθεί να περιορίσει τα πύρινα μέτωπα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για αναζωπυρώσεις.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή είναι οι νεκρές χελώνες, οι οποίες βρέθηκαν στα συντρίμια. Ήταν μερικά από τα ζωάκια, που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τον «πύρινο εφιάλτη» που ξεκίνησε και μαίνεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή. Η κάμερα του Alpha με τη δημοσιογράφο Ρένα Κουβαλιώτη πραγματοποίησαν αυτοψία σε κτηνοτροφική μονάδα στη Μάνδρα, όπου κατέγραψε τις θλιβερές εικόνες με τον θάνατο των ερπετών.

Συγκινήθηκε η Ρένα Κουβελιώτη

Στην κτηνοτροφική μονάδα, όπου έχασαν τη ζωή τους αρκετά ανήμπορα ζωάκια, βρίσκεται και ένας ζωντανός σκύλος, ο οποίος παρόλο που εγκλωβίστηκε, κατάφερε να επιζήσει.

Το ζωάκι βρίσκεται κάτω από τις λαμαρίνες, όπου βρέθηκαν απανθρακωμένα αρκετά άλλα ζωντανά. Η δημοσιογράφος, μάλιστα, δεν μποροιύσε να κρύψει τη συγκίνησή της, όταν μαζί με τον εικονολήπτη της έδειξε τις απακαρδιωτικές εικόνες, που προκάλεσε χθες η αναζωπύρωση.

«Μαζί με τα καμένα δέντρα σκεφτείτε όλα τα ζώα, από χελώνες, αλεπούδες που έχασαν τη ζωή τους. Όλη αυτή η νεκρή φύση έχει πάνω της και νεκρά ζώα, πόσο μάλλον όταν έχουν καταστραφεί οι περιουσίες των ανθρώπων» ανέφερε εμφανώς συγκινημένη η δημοσιογράφος.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.