Μενού
metro-peiraia
Μετρό Πειραιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30 θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 2 και 3 του μετρό αύριο Πέμπτη (21/09), στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ «αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το Τραμ και οι Γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30.

Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία στη γραμμή 1 του Μετρό «Πειραιάς - Κηφισιά».

Τι θα γίνει με λεωφορεία - τρόλεϊ

Στην απεργία επρόκειτο να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Πιο συγκεκριμένα, λεωφορεία και τρόλεϊ είχαν αποφασίσει ότι θα κινηθούν μεταξύ 9:00 - 21:00 λόγω στάσεων εργασίας από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00) σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζόμενων ΗΛΠΑΠ.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης (20/09), οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις στάσεις εργασίας στα λεωφορεία ενώ αναμένεται επιβεβαίωση για τα τρόλεϊ. Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ καλεί σε 24ωρη απεργία.

Το Σωματείο με έκτακτη ανακοίνωσή του ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την αναστολή των στάσεων εργασίας και προσθέτει «ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η 24ωρη απεργία του ΕΚΑ για την ίδια ημέρα είναι νόμιμη και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει».

Πότε κυκλοφορεί ο Προαστιακός

Όσο για τον Προαστιακό, οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας που ξεκινά στις 21:00 και θα διαρκέσει έως τις 00:00.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.