Πολλά θέματα έχει επιχειρήσει να αναλύσει ο δημοφιλής αστρολόγος Κώστας Λεφάκης. Με τη βοήθεια της ανάλυσης των αστρολογικών χαρτών, έχει εκφράσει συμπεράσματα για το μέλλον του πολέμου στην Ουκρανία και τον νέο ρόλο της Ουκρανίας στη γεωπολιτική σκακιέρα, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πορεία της στο 2024 και όχι μόνο.
Τώρα το αν οι όψεις των πλανητών και οι μετατοπίσεις τους μπορούν να φέρουν συμπεράσματα για την πορεία ενός πολέμου, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.
Το νέο του βιβλίο - αναλύοντας το ζωδιακό κύκλο του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και του Ιμπραήμ Πασά;
«Το εγχείρημά μου στο βιβλίο που θα διαβάσετε είναι η αστρολογική ανάλυση της Επανάστασης του 1821 και των πρωταγωνιστών της. Παρουσιάζει με έναν πρωτόγνωρο και ασυνήθιστο τρόπο τα γεγονότα της ιστορίας μας, αναλύοντας αστρολογικά τη γενικότερη εποχή και εστιάζοντας περισσότερο στα σημαντικά γεγονότα, στις μάχες που διεξήχθησαν, στις μεγάλες δυνάμεις της εποχής και, πάνω από όλα, στους ήρωές της.
Επίσης, δεν παραλείπει να αναλύσει αστρολογικά και τους σημαίνοντες Οθωμανούς και τον ρόλο τους, καθώς και τα στάδια μέσα από τα οποία πέρασε η επανάσταση μέχρι την καθολική της επιτυχία και την εγκαθίδρυση της μοναρχίας το 1830».
«Η αστρολογία, άλλωστε, αποτελεί μία από τις πιο παλιές συμβολικές γλώσσες, με την οποία το σύμπαν μπορεί να εκφραστεί σε εμάς. Δεν υπάρχει τίποτα σαν την αστρολογία που να ρίχνει φως ή να προσδίδει βαθιά αντίληψη του συνόλου για κάποιο γεγονός, είτε πρόκειται για μια ολόκληρη ξεχωριστή ζωή είτε για ολόκληρη τη συλλογική μας ιστορία.
Αν και η αστρολογία μπορεί επίσης να διαφωτίσει και τα λιγότερο σημαντικά, καθημερινά ζητήματα της ζωής, η αληθινή, διανοητική της υπεροχή, βρίσκεται στην ικανότητά της να μας ανυψώνει πάνω από την υποκειμενική συμμετοχή μας στα δρώμενα, και γι' αυτό να μας δίνει μια ευρύτερη, πιο ολιστική άποψη των γεγονότων και του ρόλου μας σε αυτά».
«Με αυτή την ιδέα, λοιπόν, προχώρησα με τη βοήθεια της Γεωργίας Κουμπούνη, στην ανάλυση όλων εκείνων των γενναίων αλλά και δραματικών περιόδων της νεότερης, ελληνικής μας ιστορίας. Συμβουλευτήκαμε πολλές ιστορικές πηγές και πολλούς ειδικούς, αλλά κάθε φορά που κάναμε το ωροσκόπιο, είτε ενός ιστορικού προσώπου είτε μιας χρονικής περιόδου είτε μιας αιματηρής μάχης, εκπλησσόμαστε για το πόσο δικαιολογούσε τον χαρακτήρα του ανθρώπου, ή το γεγονός, η αστρική εικόνα που μας δινόταν από τη σύνταξη του κάθε ωροσκοπίου χωριστά.
Θα έλεγα ότι το πόνημα αυτό αποτελεί μια πιο λεπτομερή διδασκαλία της ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης και της ευρύτερης εποχής που αυτή πραγματοποιήθηκε. Δηλαδή, με τη γεωπολιτική αστρολογική ανάλυση που εμπεριέχει, είναι μια εξαιρετικά πολύτιμη παρακαταθήκη γνώσης, όπως επίσης διδασκαλίας και σπουδής της αστρολογίας για τους σημερινούς και μελλοντικούς μαθητές της».
Θα μάθουμε λοιπόν, εικάζω, πως ίσως κάτι να μην πήγαινε καλά στον ζωδιακό κύκλο του Παπαφλέσσα και γι' αυτό είχε αυτό το ατυχέστατο φινάλε από τα χέρια των Τούρκων. Ίσως να μάθουμε αν ήταν καλή ιδέα για τον Καποδίστρια, βάσει ζωδίου, να πάρει τόσες πολιτικές - και όχι μόνο - πρωτοβουλίες, που προκάλεσαν εσωτερικές έριδες και έφεραν και το δικό του τέλος.
Θα μάθουμε αν ήταν ανάδρομος ο Ερμής στην άλωση της Τριπολιτσάς και αν το προσωνύμιο «τουρκοφάγος» του Νικηταρά, δικαιολογούνταν από τον ωροσκόπο του. Ή και ακόμα περισσότερα και καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση, σας προτρέπω να διαβάσετε αυτό το βιβλίο, αν θέλετε να κατανοήσετε την επανάσταση του 1821, ζωδιακά.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.