Μενού
agrotes mploko
Μπλόκο αγροτών. | ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

«Επιστρέφουμε στα χωριά μας οργανωμένα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές», τονίζει σήμερα (27/02) σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Επιτροπή των μπλόκων, που προανήγγειλε την αποχώρηση των αγροτών και των τρακτέρ.

Επιπλέον, στην ίδια τοποθέτηση οι αγρότες καταγγέλλουν την κυβέρνηση «για την αδιαλλαξία της» και την προειδοποιούν ότι «θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της».

Όπως διευκρινίζει η Επιτροπή, αύριο, Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, οι αγρότες θα συμμετάσχουν «πολύμορφα σε όλη την χώρα στην 24ωρη πανεργατική απεργία εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη μας και καταγγέλλουμε τις προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη ένα χρόνο αργότερα».

Αγρότες: «Ραντεβού την Κυριακή 10 Μαρτίου»

«Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι για να τιμήσουμε αγωνιστικά την 114η επέτειο του Κιλελέρ, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Για να διαμηνύσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να παράγουμε για μας και για όλο το λαό μας», αναφέρει η Πανελλήνια Επιτροπή των μπλόκων.

Για τα αιτήματα της κινητοποίησης, η Επιτροπή των αγροτών επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας επειδή δεν θέλει να θίξει ούτε κάτ’ ελάχιστον τα συμφέροντα μας χούφτας εμποροβιομηχάνων και μεγαλοεισαγωγέων που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας και κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού μας».

«Η κυβερνητική άρνηση δεν μας πτοεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα», τονίζουν, μεταξύ άλλων οι αγρότες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.