Μενού
astinomiko tmima agioi anargiroi
Το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων | Eurokinissi/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ο δράστης της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους επιχείρησε να αυτοκτονήσει μέσα στη φυλακή.

Ειδικότερα, ο 39χρονος, που έχει προφυλακιστεί για το έγκλημα που έλαβε χώρα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, επιχείρησε να απαγχονιστεί με σεντόνι στον θάλαμο του ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή (7/4).

Περί τη 01:00, το γεγονός έγινε αντιληπτό από τους σωφρονιστικούς, ειδοποιήθηκε η εξωτερική φρουρά και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Αττικόν

Εκεί, εισήχθη στη ΜΕΘ όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή του.

Τι είπε στην απολογία του ο 39χρονος

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, ο 39χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι είχε το μαχαίρι πάνω του για να αυτοτραυματιστεί κι όχι για να κάνει κακό στην 28χρονη.

«Δεν θυμάμαι τίποτα μέχρι που ξύπνησα στο ασθενοφόρο. Το μαχαίρι το είχα πάρει από το σπίτι με σκοπό να κάνω κακό στον εαυτό μου μπροστά της. Στο παρελθόν είχαμε κάποιους τσακωμούς, αλλά χωρίς περιστατικά βίας. Έχει ξανατύχει στο παρελθόν να παίρνω φάρμακο και ουσίες και να μην ξέρω πού βρίσκομαι» φέρεται να υποστήριξε.

Τι απαντά η οικογένεια της 28χρονης

Μιλώντας το πρωί στο OPEN, η Ελένη Μαζαράκη, δικηγόρος του πατέρας του θύματος της γυναικοκτονίας επεσήμανε πως ο 39χρονος είχε οργανωμένο σχέδιο και είχε μεταβεί από την Άρτα στην Αθήνα για να το εκτελέσει.

Ερωτώμενη για τα όσα λέει ο δράστης ότι δεν θυμάται τι συνέβη την ώρα της γυναικοκτονίας, καθώς οι μνήμες του επανέρχονται από τη στιγμή που βρέθηκε στο ασθενοφόρο, επεσήμανε πως «εμφανίζεται με μία επιλεκτική αμνησία, δεν θυμάται τα συγκεκριμένα κρίσιμα λεπτά». 

Η κα Μαζαράκη σχολίασε, ωστόσο, πως υπάρχουν στοιχεία: «έλαβε η χώρα η πράξη έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, σχεδίασε το έγκλημα και το εκτέλεσε, είχε έρθει από την Άρτα μόνο και μόνο για να εκτελέσει αυτή την απεχθή πράξη». 

Έκανε, παράλληλα, λόγο για «προκλητικούς ισχυρισμούς» από την πλευρά του. 

Σχετικά με το ότι ήθελε να αυοτραυματιστεί και όχι να σκοτώσει, είπε: «Είναι αστείο ότι ήθελε τυχόν να αυτοκτονήσει, πολύ μικρή η όποια βλάβη προκάλεσε στον εαυτό του. Ένας άνθρωπος που δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του, δεν θα είχε προκαλέσει τόσο ανεπαίσθητη βλάβη. Φαίνεται ότι μεθόδευσε το σχέδιό του, το εκτέλεσε πλήρως και φυσικά είχε συλλάβει και την επόμενη κίνηση, να επιτεθεί στον εαυτό του για να αιτιολογήσει τα περί ακαταλόγιστου».

Επίσης, αναφέρθηκε σε χειρόγραφά του, που δείχνουν ότι η σκέψη του είχε συνοχή, η ορθογραφία είναι σωστή και γενικώς το περιεχόμενο δεν δείχνει έναν άνθρωπος που δεν έχει καταλογισμό.

«Ταξίδεψε 30/3 και ήρθε στην Αθήνα, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την παρακολούθηση της Κυριακής. Ήξερε την κάθε της κίνηση και της επιτέθηκε, όπως της επιτέθηκε» συμπλήρωσε και παρατήρησε πως «τα είχε σκεφτεί όλα».

«Ξέρει πώς θα τη χτυπήσει, πού θα τη χτυπήσει και με τι ένταση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.