Μενού
agia varvara
Το σημείο της επίθεσης στην Αγία Βαρβάρα. | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Τα πρώτα κομμάτια του παζλ συνδέουν οι αρχές για το περιστατικό που σημειώθηκε στην Αγία Βαρβάρα με την έκρηξη χειροβομβίδας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι στόχος της επίθεσης ήταν ένας άνδρας γνώριμος των αρχών.

Παράλληλα, η αστυνομία συλλέγει πληροφορίες από βίντεο και όπως φαίνεται ο δράστης έφτασε στο σημείο με μηχανή. Μάλιστα, φορούσε κράνος, πέταξε τη χειροβομβίδα και στη συνέχεια διέφυγε.

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές Αρχές το πρωί της Κυριακής (19/5) μετά από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως προκλήθηκαν φθορές σε αυτοκίνητα.

Αγία βαρβάρα: Τι εντοπίστηκε

Στο σημείο, στην οδό Πύργου στην Αγία Βαρβάρα πιο συγκεκριμένα, έσπευσε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, το οποίο εντόπισε υπολείμματα χειροβομβίδας αμυντικού τύπου, μία περόνη και δύο κάλυκες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η χειροβομβίδα εξερράγη μέσα σε κάδο σκουπιδιών. Από την έκρηξη έχουν υποστεί ζημιές αυτοκίνητα και σπίτια που ήταν κοντά.

Οι αστυνομικοί που έχουν ξεκινήσει ήδη τις έρευνες, έχουν στην διάθεσή τους υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει ένα μοτοσικλετιστή που φαίνεται να πετά κάτι μέσα στον κάδο απορριμμάτων. Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο, ποιος ήταν ο στόχος αλλά και το κίνητρο της επίθεσης.

Αγία Βαρβάρα: Βρέθηκε η περόνη

Ο δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος μίλησε στο Mega για το περιστατικό που έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά.

«Όπως ενημερώθηκα κι εγώ από τις Αρχές, ένα άτομα σήκωσε το καπάκι του κάδου και κάτι έριξε μέσα. Έχει βρεθεί η περόνη της χειροβομβίδας. Ο θόρυβος που σημειώθηκε από την έκρηξη ήταν εκκωφαντικός και οι κάτοικοι φοβήθηκαν», είπε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.