Διπλή υπουργική παρέμβαση για το πρωτοφανές περιστατικό στη Ρόδο, με σερβιτόρο σε beach bar, που οριακά κολυμπούσε για να σερβίρει θαμώνες σε ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα.
Τη Δευτέρα αναμένεται να πάνε στον εισαγγελέα οργανώσεις εργαζομένων ενώ ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως θα συζητήσει προκειμένου να έρθει νομοθετική πρωτοβουλία που θα αφορά όσους εργάζονται σε ανάλογες συνθήκες.
«Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή όσον αφορά την αξιοπρέπεια των εργαζομένων» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.
Ρόδος: Έλεγχοι διαπίστωσαν παραβάσεις αλλά όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι για το ξήλωμα των κατασκευών
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο για κατάληψη θαλάσσιου χώρου αλλά και για τα βιδώματα αλουμινίου που έχουν τοποθετηθεί στον βυθό για να μπαινοβγαίνουν οι ξαπλώστρες χειμώνα - καλοκαίρι.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι κατασκευές έχουν θεωρηθεί παράνομες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχει διαφωνία στις υπηρεσίες και όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι για να την αποξήλωση.
Στη συγκεκριμένη επιχείρηση είχαν γίνει έλεγχοι στις 16 Μαΐου, στις 21 Ιουνίου και ο τελευταίος πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου. Σε όλους τους ελέγχους επιβλήθηκαν πρόστιμα για τις κατασκευές.
«Το έκανε για τα τυχερά του»
Όσο για τον ιδιοκτήτη του beach bar, υποστήριξε πως ο νεαρός επέλεξε να σερβίρει μέσα στη θάλασσα «για τα τυχερά του» και πως παίρνει «μισθό 3.000 ευρώ».
«Πέντε χρόνια είναι ο πιτσιρικάς εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε για να πάρει τα "τυχερά" του. Το παιδί αυτό παίρνει μισθό 3.000 ευρώ το μήνα και εάν ο πελάτης του έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελε να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», είπε στο OPEN.
Όσον αφορά το κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας που διενήργησε έλεγχο, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δήλωσε: «Ήρθαν το απόγευμα εδώ 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα και έλεγχοι έχουν γίνει από το λιμενικό και δεν βρήκαν καμία παράβαση στη νομοθεσία. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση».
«Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ και ξαφνικά βρίσκομαι εγώ να κατηγορούμαι που ποτέ κανείς δεν έχει να πει κάτι για εμένα. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει», συμπλήρωσε.
Στον Εισαγγελέα η υπόθεση
Το πρωί της Δευτέρας (3/7) τόσο η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού όσο και το εργατικό κέντρο της Ρόδου θα μεταβούν στον Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό, ενώ θα γίνει έρευνα από την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας αλλά και το Λιμενικό Σώμα στην επιχείρηση στη Ρόδο, στην οποία εργάζεται ο σερβιτόρος.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.