Μενού
kalamata
Η επανένωση των δύο αδερφών | @MEGA
  • Α-
  • Α+

Με φωτογραφίες στα χέρια συγγενείς επιβαινόντων στο αλιευτικό που ναυάγησε στην Πύλο έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, ψάχνοντας εναγωνίως τους δικούς τους ανθρώπους. 

Ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και γραμματέας των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας Μανώλης Μάκαρης, που περιέθαλψε διασωθέντες, δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα από άγνωστους αριθμούς που αγωνιούν για τους δικούς τους.

«Υπήρχε καταιγισμός τηλεφωνημάτων και φωτογραφιών που μου έστελναν συγγενείς των αγνοουμένων με την ελπίδα μήπως γνωρίζω αν ζουν. Έμαθα ότι πολλοί ήταν από το ίδιο χωριό. Αυτό που μου έλεγαν στα μηνύματα είναι αν έχω δει αυτά τα παιδιά», ανέφερε. 

Πύλος: Η επανένωση δύο αδερφών 

Στο λιμάνι της Καλαμάτας η κάμερα του MEGA κατέγραψε τη συγκινητική στιγμή που ο Φάρντι βρήκε τον αδερφό του Μοχάμεντ που νόμιζε ότι είχε πνιγεί.

Οι δύο άνδρες αγκαλιάστηκαν ενώ τους χώριζαν τα κάγκελα και ξέσπασαν σε λυγμούς. Μάλιστα ο Φάρντι φιλούσε τον διασωθέντα αδερφό του στο μέτωπο. 

Στη Μαλακάσα οι διασωθέντες - Εξανεμίζονται οι ελπίδες για διασωθέντες

Στο μεταξύ, 68 άτομα που διασώθηκαν από το ναυάγιο μεταφέρθηκαν προς τη δομή της Μαλακάσας. Λίγο μετά τις 08:30 οι μετανάστες, όλοι ηλικίας από 16-40 ετών άρχισαν να επιβιβάζονται στα λεωφορεία. 

Την ίδια στιγμή, κι ενώ οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων εξανεμίζονται, οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή.

«Συνεχίζουμε κανονικά τις έρευνες. Δεν έχουμε μπει καν στην κουβέντα του να σταματήσουμε. Υπάρχουν πρωτόκολλα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου.

Επιβεβαιώνουν για γυναικόπαιδα στο αμπάρι

Ο κ. Αλεξίου μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε πως από την προανάκριση προκύπτει πως στα αμπάρια υπήρχαν κλειδωμένοι γυναίκες και παιδιά με τις πιθανότητες πλέον να βρεθούν ζωντανοί να έχουν εκμηδενιστεί.

«Το παράσημό μας είναι οι 104 άνθρωποι που διασώθηκαν και 255 που διασώθηκαν καθ’ όλο το έτος» απάντησε  στις καταγγελίες ότι το Λιμενικό δεν έκανε όσα έπρεπε για να διασώσει τα γυναικόπαιδα που πνίγηκαν κλειδωμένοι στα αμπάρια του σαπιοκάραβου.

«Μέχρι να συμβεί το μοιραίο προσπαθούσαμε να τους εξηγήσουμε ότι πρέπει να τους βοηθήσουμε και πρέπει να δεχθούν τη βοήθειά μας», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξίου αναφέροντας ότι οι άνδρες του λιμενικού προσπαθούσαν στις συνεχείς επικοινωνίες μαζί τους να τους εξηγήσουν ότι ήθελαν να συνδράμουν.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.