Μενού
mpougatsa
Μπουγάτσα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

«Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την μπουγάτσα, ένα αφράτο γλυκό γεμιστό με κρέμα ή τυρί, που μπορείτε να απολαύσετε καλύτερα σε έναν τοπικό φούρνο για πρωινό». Και κάπως έτσι, με αυτό το tip του Taste Atlas η Θεσσαλονίκη μπήκε στις 100 καλύτερες πόλεις με τοπικά φαγητά παγκοσμίως.

Μάλιστα ο οδηγός γαστρονομίας κατέταξε την πόλη στην 25η θέση της σχετικής λίστας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η Θεσσαλονίκη, η ζωντανή πολιτιστική πρωτεύουσα της Βόρειας Ελλάδας, φημίζεται για την πλούσια ιστορία, τη βυζαντινή αρχιτεκτονική και τον ζωντανό παραλιακό πεζόδρομό της. Η τοπική γαστρονομία στη Θεσσαλονίκη είναι μια απολαυστική αναπαράσταση της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, με πολυσύχναστες αγορές και ζωντανές ταβέρνες».

taste-atlas-lista
Η λίστα του Taste Atlas | Taste Atlas

Παράλληλα, το Taste Atlas συνεχίζει: «Το παραδοσιακό φαγητό της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται από τις μεσογειακές γεύσεις, τα φρέσκα υλικά και τη γενναιόδωρη χρήση ελαιολάδου. Λατρεμένο όσο κανένα άλλο επιδόρπιο, η μπουγάτσα, ένα αφράτο γλυκό γεμιστό με κρέμα ή τυρί, είναι κάτι για το οποίο οι ντόπιοι είναι ιδιαίτερα περήφανοι».

Η 100αδα περιλαμβάνει άλλες δύο πόλεις της Ελλάδας, το Ηράκλειο στην 36η θέση, και την Αθήνα στην 38η. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.