Δεν είναι καλά τα νέα για το μικρό λευκό τιγράκι που είχε βρεθεί σε κάδο σκουπιδιών έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατάσταση της υγείας της μικρής «Χασίγια» κρίνεται ως σοβαρή ενώ την Τετάρτη (5/4) ή την Πέμπτη (6/4) αναμένεται να αποφασιστεί η τύχη του.
Ειδικότερα, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το τεσσάρων μηνών θηλυκό τιγράκι, δεν ήταν αισιόδοξες, για την εξέλιξη της υγείας του. Ωστόσο, οι εξετάσεις βιοψίας οστών, τις οποίες υπεβλήθη η μικρή λευκή τίγρης, αφού της αφαιρέθηκε και μεταλλική λάμα, που είχε τοποθετήσει ο άγνωστος πρώην ιδιοκτήτης της, έδειξαν ότι πάσχει από σοβαρή μεταβολική νόσο, που της προκαλεί κατάγματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί προσανατολίζονται στην έσχατη λύση, δηλαδή την ευθανασία, καθώς όπως λένε δεν θα υπάρχει ποιότητα ζωής, για το άτυχο τιγράκι. Για την πολύ δυσάρεστη εξέλιξη της κατάστασης έχουν ενημερωθεί και οι δύο αρμόδιες εισαγγελείς, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος κ. Σταθουλοπούλου, όπως και η Αντεισαγγελέας ΑΠ Αναστασία Μασούρα, που εποπτεύει την υπόθεση σε ανώτερο επίπεδο.
Στο μεταξύ, η Χασίγια εξακολουθεί να νοσηλεύεται και να φιλοξενείται στο Αττικό Πάρκο, ανήμπορη να σταθεί στα πίσω ποδαράκια της. Ο Γάλλος ιδιοκτήτης του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζαν Λεσουέρ είπε ότι φροντίζουν τη μικρή τίγρη, όπως κάνουν καθημερινά εδώ και πέντε εβδομάδες. Την ταΐζουν μπαλίτσες φρέσκου κιμά και της χορηγούν θεραπευτική αγωγή και βιταμίνες.
«Επαθε ανακοπή»
Ως «εξαιρετικά απελπιστική», χαρακτήρισε την κατάσταση της υγείας της Χασίγια, η Νατάσσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, «Νέμεσις», επικαλούμενη και τη γνωμοδότηση των 12 επιστημόνων για το ζώο: «Παίρνει τριπλό σχήμα ισχυρών παυσίπονων και ναρκωτικό για να αντέχει τους πόνους. Έχει σπασμένα κόκαλα και τα πνευμόνια του συμπιέζονται. Έπαθε ανακοπή και έδωσαν αγώνα να το επαναφέρουν».
Προσθέτει η επικεφαλής της «Νέμεσις»: «Πάνω από 20 επιστήμονες στους οποίους εστάλη το ιστορικό της Χασίγια έχουν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει ούτε 1 στο τρισ. να ζήσει πάνω από ένα μήνα», η οποία έφερε ως παράδειγμα το κέντρο περίθαλψης στην Αμερική που είπε ότι αναλαμβάνει την περίθαλψη του ζώου «...εάν καταφέρει να φτάσει σε εμάς».
Είναι χαρακτηριστικό πως η ΜΚΟ «Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι» έκανε ανάρτηση στο Facebook και ανέφερε πως έγινε βιοψία με δείγματα από τα οστά του, ενώ καλεί την Πολιτεία να λάβει κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο.
Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει τα εξής:
«Σήμερα Αύριο Θα Ανακοινωθεί η Απόφαση για τη μικρή τίγρη.
Ο κύκλος των εξετάσεων έκλεισε με τελευταία τη βιοψία της οποίας το αποτέλεσμα έχει βγει.
Η 12 Μελής επιστημονική επιτροπή έστειλε ήδη το πόρισμά της στο ΥΠΕΝ με ομόφωνη άποψη για το τι πρέπει να γίνει με γνώμονα τα επιστημονικά ευρήματα και το καλο του ζώου.
Οι φιλοζωοι πολίτες πάντα θα πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα το τι είναι το ωφέλιμο για ένα ζώο, λαμβάνοντας υπόψη τους την επιστήμη και όχι το δικό τους συναίσθημα.
Αυτή η τραγική ιστορία δε πρέπει να μείνει μόνο στα συναισθήματα του πόνου ψυχής και της θλίψης αλλά να οδηγήσει τη Πολιτεία και τις Αρχές στη πάταξη του παράνομου εμπορίου άγριας και ήμερης ζωής που εδώ και χρόνια γίνεται στη χώρα μας, κάτω από τη μύτη των αδιάφορων ελεγκτικών αρχών».
Η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου
Σημειώνεται, ότι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο τοποθετήθηκε με ανάρτηση στο Facebook και σημείωσε τα εξής:
«Την Τετάρτη 29 Μαρτίου συνεδρίασε η δωδεκαμελής επιτροπή κτηνιάτρων που ορίστηκε από το υπουργείο. Εκτιμήθηκαν όλα τα δεδομένα από τις ως τώρα εξετάσεις και την κλινική εικόνα του ζώου και διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασής του η οποία δεν αποκλείει το γεγονός εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών, απειλητικών για τη ζωή του. Θεωρήθηκε αναγκαία, η άμεση διενέργεια περαιτέρω διαγνωστικών εξετάσεων, οι οποίες θα συμβάλουν καθοριστικά στην ασφαλέστερη τελική διάγνωση και πρόγνωση.
Για το λόγο αυτό, χθες Πέμπτη 30 Μαρτίου, το ζώο μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο εντός Αττικής, όπου λήφθηκαν δείγματα βιοψίας οστών.Το ληφθέν βιολογικό υλικό στάλθηκε για ιστοπαθολογικές εξετάσεις στο Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής, του τμήματος Κτηνιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα. Άμεσα, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, η επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την περαιτέρω διαχείριση του».
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.