«Είμασταν 12 ώρες στο δρόμο και ψάχναμε να βρούμε ένα τηλέφωνο να φάμε κάτι. Είναι μεμπτό αυτό, 3 ώρες πριν γίνει το οτιδήποτε;». Αυτό υπογραμμίζει ο μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας που ακούγεται σε ηχητικό να ψάχνει σουβλατζίδικο για να φάει, καθώς η πολύωρη παραμονή του στα χειριστήρια της μηχανής τον είχε εξαντλήσει, όπως υποστηρίζει. Την ίδια ώρα, καθαρίστρια αμαξοστοιχιών, μιλώντας στην εκπομπή του Alpha Τlive, επανέλαβε ότι στον σταθμό γίνονταν συγκεντρώσεις με ποτά και μουσικές, ενώ η ίδια ζητά «να πληρώσουν όλοι».
«Δεν ήταν κανένα υπηρεσιακό τηλέφωνο, ήταν το προσωπικό μου τηλέφωνο, από το οποίο πήρα εγώ τηλέφωνο στον σταθμό και ζήτησα από τον σταθμάρχη, γιατί είναι ντόπιος εκεί, ένα τηλέφωνο για να φάμε κάτι, γιατί είμασταν από τις 10 το πρωί στο πόδι», σημειώνει ο μηχανοδηγός, απαντώντας σε δημοσιεύματα που σχετίζουν αυτή την κίνηση με το «μπάχαλο» που επικρατούσε στον ΟΣΕ. «Δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα εκείνη τη στιγμή», υπογραμμίζει, τονίζοντας πως ο διάλογος δεν είχε καμία σχέση χρονικά με το περιστατικό στα Τέμπη.
«Ε, θα πάνε να το μαζέψουν, δεν ξέρω τώρα, είμαι εδώ, δεν προλαβαίνω ούτε τα τηλέφωνα να σηκώσω. Δεν ξέρω, να δω άμα το μαζέψουν θα χρειαστεί να παλινδρομήσουμε μετά. Άμα μαζέψουμε εκείνο... αλλιώς τι να κάνουμε, πρέπει να κάνουμε μονοδρόμηση μέχρι το Πλατύ. Τέλος πάντων, θα βρούμε λύση για σουβλάκια. Θες να βάλω τα κορίτσια να ασχοληθούν;», απαντά ο σταθμάρχης, με τον μηχανοδηγό να ζητά τηλέφωνο. Τελικά ο σταθμάρχης λέει ότι θα ψάξει τηλέφωνο για να του το δώσει/
Από την πλευρά του, ο μηχανοδηγός επαναλαμβάνει, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων: «Ήθελα να φάω κάτι γιατί ήμουν 12 ώρες στο πόδι. Εργαζόμουν. Εσείς όταν κάνετε διάλειμμα δεν ζητάτε, δεν ψάχνετε να βρείτε κάπου να φάτε; Εγώ τελείωσα στις 23:45 όταν έφτασα στη Θεσσαλονίκη. ήμουν από τις 10 το πρωί. Καταλάβατε τι ακριβώς έχει γίνει; Και κακώς χρησιμοποιούν τον διάλογο τον δικό μου. Εγώ πήρα τηλέφωνο από το προσωπικό μου τηλέφωνο στον αριθμό και ρώτησα αν υπάρχει ένα τηλέφωνο για να φάμε, γιατί ήμασταν επάνω στη μηχανή 12 ώρες, εργαζόμασταν». «Είναι πολύ απλό και ανθρώπινο. Δηλαδή τώρα άμα καταντάμε τα ανθρώπινα να τα λέμε περίπλοκα ή οτιδήποτε τι να πω. Τέλος πάντων εντάξει ούτως ή άλλως θα κινηθώ νομικά. Έχουν υποκλέψει το προσωπικό μου τηλέφωνο, έτσι;».
«Να πληρώσουν όλοι - Πόνεσα πάρα πολύ για τα νεκρά παιδιά»
Από την πλευρά της, η καθαρίστρια τρένων επανέλαβε τα όσα έχει πει για το τι γινόταν στον σταθμό Λάρισας. Μεταξύ άλλων, αναφέρει πάρτι μεταξύ εργαζομένων -σταθμαρχών, μηχανοδηγών και κλειδούχων- και ντόπιων, όπου «έπιναν ένα ποτηράκι» και έβαζαν μουσική. «Να πληρώσουν όλοι», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Γεωργία. «Ένιωσα μεγάλη οργή μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Είχε ανθρώπους μέσα, συναδέλφους μου, από το κυλικείο. Πόνεσα πάρα πολύ για τα νεκρά παιδιά», λέει η καθαρίστρια. Την ίδια ώρα, συγκλονίζει το βίντεο από τον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, όπου η υπάλληλος καθαριότητας ακούγεται να σπαράζει, δίπλα από ένα σορό με λουλούδια για τα θύματα: «Να πληρώσουν όλοι. Οι ανεύθυνοι, οι ανεύθυνοι».
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.