Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 22χρονος Βολιώτης φοιτητής στο ΑΠΘ, Γεράσιμος Ιάσονας Γεωργιάδης, ο νεαρός φοιτητής που ταξίδευε στο 1ο βαγόνι του μοιραίου Intercity 62 που ενεπλάκη στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Ο νεαρός είναι ο μοναδικός επιζών του βαγονιού. Ο νεαρός εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο γλιτώνοντας έτσι από την έκρηξη και τη φωτιά.
Ωστόσο, η πρόσκρουση στο έδαφος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, για τα οποία οι γιατροί τον έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα σε δύο χειρουργεία. Στο πλευρό του εδώ και 13 ημέρες βρίσκονται οι γονείς και οι συγγενείς του. Ο θείος του νεαρού Γεράσιμου - Ιάσονα, τονίζει πώς δυστυχώς δεν υπάρχει θετική εξέλιξη στην υγεία του νεαρού αγοριού και ευχαριστεί τους εκατοντάδες ανθρώπους που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους με κάθε τρόπο στους οικείους του νεαρού φοιτητή.
«Δυστυχώς δεν έχουμε κάτι νεότερο από εξέλιξη της πορείας του Γεράσιμου. Η κατάσταση του παραμένει σταθερά κρίσιμη και δεν έχει διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο. Ελπίζουμε να έχουμε σύντομα κάτι ευχάριστο για να σας το ανακοινώσουμε. Προς το παρόν μεταφέρετε παρακαλώ τις ευχαριστίες της οικογένειας για το κύμα συμπαράστασης που δεχόμαστε από κάθε γωνιά της γης. Ευχαριστούμε κι εσάς για το ενδιαφέρον», σημειώνει θείος του Γεράσιμου, σύμφωνα με το thesstoday.gr.
Η επιστροφή στο Πανεπιστήμιο που δεν έγινε ποτέ
Ο Βολιώτης φοιτητής ταξίδευε με την αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Επιβιβάστηκε από τον σταθμό της Λάρισας, με σκοπό μετά το τριήμερο να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη όπου σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών, στο ΑΠΘ. Τυχερός μέσα στην ατυχία του να βρίσκεται στο πρώτο βαγόνι από το οποίο δεν γλίτωσε κανένας επιβάτης, εκτοξεύθηκε από τη σύγκρουση εκτός αμαξοστοιχίας, πέφτοντας όμως με δύναμη στο έδαφος.
Στη δεύτερη μέρα της νοσηλείας του στη ΜΕΘ, οι συγγενείς του 22χρονου Γεράσιμου Ιάσονα, ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Ήταν από τους πρώτους που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λάρισας. Τον βρήκαν έξω από το τρένο, σε κάτι χωράφια όπου είχε εκτοξευτεί από την σύγκρουση, στο ύψος του πρώτου βαγονιού. Η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη. Υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις. Το πρώτο χειρουργείο έγινε το πρώτο βράδυ και το την επομένη μέρα. Έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Έχει τραύματα και στον θώρακα, αλλά οι γιατροί ανησυχούν για τα τραύματα και την πίεση στο κεφάλι».
Οι τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών
Ο νεαρός χειρουργήθηκε άμεσα από το πρώτο βράδυ της εισαγωγής του στο νοσοκομείο, με σκοπό να μειωθεί η ενδοκράνια πίεση μέσω κρανιοτομής. Η επέμβαση επαναλήφθηκε και την επόμενη μέρα, όμως, οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έχει υποστεί ο φοιτητής από τα βαρύτατα τραύματά του, δεν επέτρεπαν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις βελτίωσης. Οι γιατροί, μετά από σχεδόν 14 ημέρες νοσηλείας, κάνουν έναν καθημερινό τιτάνιο αγώνα να σταθεροποιήσουν τον οργανισμό του ώστε να διαφύγει τον κίνδυνο, όμως, προς το παρόν ο στόχος αυτός δεν έχει επιτευχθεί.
Ο νεαρός έχει μάλιστα και ένα δευτερεύον κάταγμα στην κνήμη, ωστόσο, οι γιατροί δεν επιτρέπουν το χειρουργείο εάν προηγουμένως δεν σταθεροποιηθεί ο οργανισμός του. Όσο για το πως θα εξελιχθεί η κατάστασή του ακόμη κι αν διαφύγει τον κίνδυνο; Οι γιατροί του είναι κατηγορηματικοί: Δεν μπορούν να κάνουν προγνώσεις, καθώς η εξέλιξη είναι απροσδιόριστη.
Επίσης, δεν έχει διερευνηθεί -όπως λένε- ούτε το θέμα της αισθαντικότητας απέναντι σε εξωτερικά ερεθίσματα, καθώς δεν έχουν επιχειρήσει μέχρι τώρα να τον βγάλουν από την καταστολή, ώστε να διερευνήσουν τυχόν νευρολογικά προβλήματα. Γιατροί και νοσηλευτές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πάντως, έχουν κάνει προσωπική τους υπόθεση τη διάσωση του νεαρού αγοριού και κάνουν τα ανθρωπίνως δυνατά και αδύνατα για την γρήγορη ανάρρωσή του.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.